15. února 2023 • 22:20

Recenze herních sluchátek Razer Kraken Kitty V2 Pro. Růžová je dobrá

Autor: Michal Maliarov
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opomeneme-li hodně specifický tématický design, Kraken V2 Pro jsou výborná herní sluchátka pro všechny milovníky kvalitního poslechu, která bez problémů ospravedlní svou cenovku.



Razer nás v poslední dobou v redakci umí potěšit. Neustále inovuje své nejpopulárnější příslušenství, a k tomu každoročně přichází s nějakým tím revolučním pomrknutím na hráče. Většinou to střídá, takže zatímco v minulém roce jsme se dočkali skvělých pecek Hammerhead nové generace a vypiplanějších verzí klávesnic a myší výrobce, tentokrát se vydáváme trošku do jiného směru. 

Razer Kraken Kitty V2 ProFoto CGC

Modelová řada Kraken patří dlouhodobě mezi nejpopulárnější, jelikož nabízí docela pestrou škálu technologických vychytávek i vizuálních radostí. Kraken V3 Pro Hypersense v minulém roce přinesl opravdu nabušený zvuk, obalený světýlky. Dnes recenzovaný V2 Kitty Pro je tak spíše evolucí předchozího modelu, který však, jak už název napovídá, potěší především něžné pohlaví mezi streamery. Tedy minimálně v růžové variantě, kterou jsme do redakce dostali my. 

Model, který zná svou cílovku

I když není recenzovaný kousek nejvyšší třídou výrobce, rozhodně není pochyb o tom, že si Razer zakládá na kvalitě. Konstrukce sluchátek je totiž velmi pevná a robustní, kombinace kovu a matného růžového plastu budí skvělý dojem. Náhlavní most s letmým logem výrobce je pěkně polstrovaný a nastavitelný, stejně tak zaklapnutí sluchátek je tak akorát, aby sluchátka dobře držela na hlavě a přitom netlačila. Bohužel na mechanism otáčení a skládání musíte zapomenout. 

Razer Kraken Kitty V2 ProFoto CGC

Neuvěřitelně pohodlné jsou náušníky z paměťově pěny. Ty jsou potažené umělou kůží, která příjemně chladí a navíc skvěle pasivně odhlučňuje okolí. To je rozhodně potřeba, protože technologii aktivního potlačení hluku sluchátka nedisponují a hráč tak musí spoléhat na kvalitní "zaklapnutí" hlavy. Do náhlavního mostu jsou také k dispozici nasazování uši, jedna ze specialit tohoto modelu. K mání jsou tři druhy (kočičí, zaječí, medvědí), můžete je vzájemně kombinovat a dokonce podporují i podsvícení Chroma. O tom však až později. Dobré je, že lze uši zcela odendat, pokud náhodou neprahnete po nějaké té větší pozornosti. To se hodí především u černé verze sluchátek, která je pak k nerozeznání od klasických herních kolegů. 

Razer Kraken Kitty V2 ProFoto CGC

Sluchátka jsou drátová, takže v levém sluchátku nechybí kabel s konektorem USB-A. Je tu také regulace hlasitosti, tlačítko pro ztlumení mikrofonu a zdířka pro samotný mikrofon, který je odepínací. Pravé sluchátko je ovládacích prvků zcela zproštěno. Oba sluchátka mají také značkový texturovaný povrch řady Kraken a podsvícené logo výrobce. Toto podsvícení je kombinováno s ušima a skrze software jej lze nastavit mnoha směry, od barev a animací až po interakci na streamované hry v přímém přenosu. Ostatně, sluchátka jsou očividně orientovány hlavně na streamerky. 

Měniče, které se připomenou

Nepočítám-li specifický design, který bude sedět jen určité skupině hráčů (a hráček), láká Kraken V2 Kitty Pro především špičkovými 50mm měniči TriForce TItanium, který umí vyluzovat opravdu parádní zvuk. Využití technologie umožňuje podávat velmi vyrovnaný výkon napříč spektrem, takže hráč skvěle slyší všechny jednotlivé frekvence bez toho, aby si některá z nich kradla moc místa pro sebe. 

Razer Kraken Kitty V2 ProFoto CGC

To znamená, že v příběhových hrách si užijete krásný soundtrack, dobře čitelné rozhovory a jednotlivé efekty. V kompetitivních online hrách bez problémů rozeznáte směr nepřátelských kroků, střelby či kvílející artilérie. V závodních hrách si pak vychutnáte kvílení pneumatik a hukot mohutných motorů, nebo takové malé detaily jako pneumatiky najíždějící na obrubník. 

Razer Kraken Kitty V2 ProFoto CGC

Sluchátka jsem testoval na celé řadě her, od příběhovek jako Hogwarts Legacy a Atomic Heart až po Call of Duty: Warzone, Forza Horizon 5 či DayZ. V každé hře jsem sluchátka využil přesně tak, jak jsem potřeboval, aniž bych si musel zbytečně hrát s nastavením, což je rozhodně velké plus pro ty, co chtějí jen nasadit sluchátka a hrát. V přiloženém softwaru lze samozřejmě nastavit celou řadu ukazatelů, ekvalizér a další maličkosti, kterými si zvuk ještě více upravíte dle svých přání. 

Hardwarové specifikace

  • Provedení: Náhlavní
  • Konstrukce mikrofonu: odepínací
  • Typ připojení: USB-A
  • Citlivost: 96 dB/mW
  • Frekvence: 100 - 10 000 Hz
  • Technologie: 7.1 Surround Sound, Chroma RGB
  • Hmotnost: 332 g
  • Cena: 4 419 Kč

Kapitolou samou pro sebe je podsvícení Chroma, které přeskakuje ze sluchátek na připojené uši a lze nastavit široké spektrum barev, animace a přechody či synchronizovat vše s probíhajícím streamem na Twitchi. To je samozřejmě možné pouze na PC. 

Všude kolem

Sluchátkám nechybí prostorový zvuk 7.1 Surround Sound, který odvádí výbornou práci. Tu poznáte především v online hrách, kde ducot nohou kolem může znamenat rozdíl mezi životem a smrtí. I v příběhovkách jsem si však užíval pohlcení zvukem. Při procházce lesem v Hogwarts Legacy je krásně slyšet různorodý směr zvuků, od hmyzu až po vzdálené kvílení bájného zvířete. Sluchátka jsou zcela podporována i na konzoli Playstation 5, což znamená Tempest 3D Audio, takže si prostorový zvuk užijete i na konzoli. Tady může být problém snad jen délka kabelu, která je sice s 2 metry shovívavá, při hraní na gauči ale stejně preferuji bezdrátová sluchátka. Nic hrozného, ale je třeba s tím počítat. 

Trošku jsem byl zklamán kvalitou kardioidního mikrofonu, který se dá ke sluchátkám připojit dle potřeby. Ačkoliv rozhodně bohatě stačí pro hraní s kamarády online, kde nikdo neměl problém slyšet můj hlas i při bitevní vřavě, k externím mikrofonům využívaným při streamování má daleko. Jelikož má ale většina streamerů právě externí kvalitní mikrofon, hlavu bych si s tím zbytečně nelámal. Na obyčejné hraní vám bude zcela vyhovovat. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud