12. prosince 2019 • 15:05

Hokejový svaz potrestal juniorský Liberec. Nasadil moc dorostenců

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení hokejové juniorky Liberce se 27. listopadu dopustilo chyby, která tým nakonec stála tři body. V zápase proti Českým Budějovicím sice Bílí Tygři vyhráli 3:2, ale nasadili do hry příliš mnoho hráčů dorosteneckého věku. Proto zasáhl hokejový svaz a zápas v neprospěch Liberce kontumoval. Klub kromě porážky 0:5 musí přijmout také pokutu 2 tisíce korun.



Do hry se v zápase za Liberec dostalo celkem sedm dorostenců (Daniel Král, Martin Böhm, Jakub Šedivý, Jakub Hujer, Tomáš Trunda, Adam Měchura a Jakub Masař), ale povoleni jsou pouze čtyři. Hujer a Měchura tehdy navíc skórovali.

„Jsme si vědomi přestupku, kterého jsme se v zápase dopustili. Sportovně technickou komisí udělený trest s pokorou přijímáme,“ reagoval na hokej.cz Jiří Bermann, manažer severočeské mládeže.

Kde vznikla chyba? Pravidlo nejprve v herním řádu bylo, pak se na jednu sezonu zrušilo a pak se zase vrátilo. Nelíbilo se totiž, že ve chvíli kdy už v sezoně o nic nejde, mladí hráči se hromadně začali přesouvat do starších kategorií. A úroveň ligy se tak začala degradovat. „Takže se dospělo k názoru, že je potřeba vše nějak omezit,“ řekl pro idnes.cz mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud