2. září 2013 • 18:32

Žerděv skončil ve Lvu. Kvůli stesku po rodině? Ne, zase se opil…

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bouřlivým mejdanem to začalo i skončilo. Pouhý jeden měsíc trvající příběh Nikolaje Žerděva v pražském Lvu orámovaly dvě velké pitky, ruský útočník už je na cestě z Česka do své domoviny. Ale zatímco ráno informace hovořily o tom, že sám Žerděv požádal o rozvázání roční smlouvy kvůli stesku po rodině, v podvečer vyšly na světlo nové informace. A ne zase tak moc překvapivé.



Potvrdily se spekulace, že 28letá letní posila Lva znovu po svém zaúřadovala, o víkendu se zřídila, čímž porušila domluvu s představiteli pražského klubu o stoprocentní životosprávě. A proto z Holešovic mizí.

V éteru tuto zprávu potvrdil sám prezident KHL Alexandr Medveděv. „Podle našich informací se Žerděv psychicky zlomil a opil se,“ cituje šéfa ligy webová stránka ruského listu Sport Express.

Podle Medveděva bude mít Žerděvovo chování dohru, neboť nedělá dobrou reklamu Kontinentální lize. „Nyní vyhotovujeme tzv. čestný kodex hráče KHL. Podle příkladu našich kolegů v zámoří, pokud u toho či onoho hokejisty se projeví symptomy náchylnosti k alkoholu, pošleme jej na protialkoholní léčbu.“

Agentura Itar Tass se během dnešního dne dokázala spojit přímo s Žerděvem, jenž oficiální zprávu o zrušeném kontraktu vyvracel. „Nechápu, o čem je řeč. O ničem takovém nevím,“ pravil Žerděv. Ruská tisková kancelář blíže nespecifikovala, v jakém stavu se zpovídaný zrovna nacházel.

Hráčův agent Jurij Nikolajev však dál trval na „rodinných důvodech“, které Žerděva přiměly požádat o ukončení angažmá. „Není důvod hledat jiné motivy. Česko, to je Evropa, u jeho rodiny mohly vzniknout problémy s vízem, se školou, tak to bývá. Nikolaj velmi miluje svoji rodinu, neumí být od ní daleko. Děkuji klubu, jenž nám vyšel vstříc. Nikolajovu budoucnost budu řešit v příštích dvou, třech dnech. Zatím nemohu říci, kde bude dále působit,“ pronesl Nikolajev pro server sportbox.ru.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud