7. dubna 2014 • 11:43

Němec: Tragédie Jaroslavle? Lidé na svůj tým nikdy nezapomenou

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z JAROSLAVLE | Hokejový Lev Praha je jedno vítězství od finále KHL. Skvělé výkony předvádí i obránce Ondřej Němec. "Už jsme ukázali, že můžeme porazit každého," věří v zisk Gagarinova poháru brzy třicetiletý hokejista. Český zadák odpovídal na otázky čtenářů iSport.cz v ONLINE rozhovoru dnes od 10:45.



Ondřej Němec se může stát i jedním z nominovaných hráčů na blížící se světový šampionát v Bělorusku. "Pokud o mě bude mít trenér Růžička zájem, rád pojedu," potvrzuje.

O trenéru reprezentace se rozpovídal i v další otázce. "Věřím, že pokud by kouč Růžička vzal angažmá v KHL, byl by hodně úspěšný," soudí Němec.

Došlo i na otázku ohledně soupeře Lva v semifinále s Jaroslavlí, která v roce 2011 přišla kvůli tragické nehodě klubového letadla o celý tým.

"Je vidět, že fanoušci na svůj tým nezapomněli a nikdy nezapomenou," dodává univerzální zadák.

Celý online rozhovor s čtenáři serveru iSport.cz si přečtěte níže.

Ondřej Němec

Leňa , 7. dubna 2014
Ahoj Ondro, chtěla jsem se tě zeptat, proč sis vybral zrovna číslo 63? Další otázka co mě moc zajímá je: jak při hře vnímáš fanklub? Je něco, co by sis přál, aby fanklub pro vás hráče udělal? Chtěla bych ti za celý kotel říct, že ti strašně moc blahopřejeme k narození syna Matěje a přejeme celé tvé rodině hlavně hodně zdraví, štěstí a spokojenosti. A poslední věc, o kterou bych tě ráda poprosila je, jestli bys mohl všem klukům za náš kotel vyřídit pár slov od nás: I když nesedíme na stadionu v Rusku věřte, že i přesto jsme s vámi. Hrajete poslední dobou opravdu jako jeden muž a my jsme na vás hrdí. Je neuvěřitelný, že jste se takhle skvěle sehráli a doufáme, že vám to vydrží co nejdéle. Naši podporu máte a vždy budete mít. Uvidíme se na finále o GAGARINA :)
Když jsem přišel jako mladý do áčka ve Vsetíně, tak jsem si ho vybral a zůstane mi snad do konce kariéry. Jak jsem k němu přesně přišel, to nevím. Děkujeme za všechnu podporu a za každého fanouška.
Dominik V., 7. dubna 2014
Ondro, zatím ty výkony jsou pořád stabilní a dá se říci, že i přímo skvělé.. Nebojíte se, že mohlo přijít uspokojení?
Pořád nejsme tam, kde bysme chtěli být. A spokojení budeme, až zvedneme Gagarina. Děkuji vám moc za otázky a za podporu pražského Lva. Moc si toho vážíme!
Petr1, 7. dubna 2014
Ahoj Ondro, chtěl bych se zeptat jestli už proběhla nějaká odplata, za to jak jsi měl auto omotaný toaletním papírem? A není zvláštní, že auto Kubu Klepiše bylo v pořádku? :D :D
Viníky jsme našli a potrestali :)
Roman, 7. dubna 2014
Máš oblíbený tým nebo jezdce v cyklistice?
To co umí Froome v kopci, to je neuvěřitelné. Ale věřím, že Contador vyhraje letošní Tour.
felix, 7. dubna 2014
Zdarec, co říkáš na Kometu? Povede se jim postoupit do finále?
Fantastická atmosféra, série bude ještě hodně vyrovnaná. A uričtě vyhraje lepší.
Tomas Jindrich, 7. dubna 2014
Cau Ondro. Pokud postoupite do finale KHL, nechas mi prosimte na vratnici dva lupeny na utkani? Diky cau cau :-)
Ještě tam nejsme a my si ty lístky musíme platit stejně jako vy :)
Václav Lokál, 7. dubna 2014
Zdar Ondro, kdo byl dneska na tréninku králem baga? Piješ raději víno nebo pivo?
Trénink máme až od pěti, ale určitě vyhraje moje pětka ;) Pivo v Lokálu je výborné, ale to i víno z Moravy :)
Karel, 7. dubna 2014
Ondro, gratuluji k vitezstvi! Zaslechl jsem, ze nekteri hraci nedostavaji vsechy penize vcas. A nekteri kvuli tomu hodlaji po sezone opustit Lva. Doufam, ze je to jen fama a pristi rok budete minimalne stejne silny tym ;-)
Co se týče peněz, tak je to jedna velká lež. Všechny peníze chodí, tak jak mají. A pokud ho chtějí opustit, tak určitě ne kvůli zpožděným výplatám.
Milan Baraník, 7. dubna 2014
Zdar Němej, jak vzpomínáš na své začátky a Třebiči? A co vše ti dal Vsetín, přece jen tam jsi nakoukl do velkeho hokeje... jinak tě chci vidět ještě někdyv dresu Třebkyyyy...ať se daří a na finale pujdou kouknout. Zdarrreeccc
V Třebíči jsem se narodil a naučil se hrát hokej. Třeba když bude ještě nějaká exhibice na třebíčském ledě, tak se tam objevím ;)
Ferda, 7. dubna 2014
Ondro prosim vas citil byste se na kapitana pristi sezonu??a co to tancovani pri hymnach na modre čáře..:) díky at se daří
Tenhle tým kapitána má. Dokud bude ve Lvu, tak není důvod ho měnit. A neumím stát chvíli na jednom místě...
Radek, 7. dubna 2014
Ahoj, chci se zeptat jestli prodlouzis smlouvu se Lvem ( doufám že jo) držíme ti palce ze. A jezdime se na tebe dívat až ze Vsetína
Uvidíme a díky, že vážíte tak dlouho cestu!
tomek, 7. dubna 2014
čau Ondro, moc ti fandím podle mě si ve Lvu nejlepší obránce, chci se tě zeptat jaký je tvůj sen? a ještě jedna kdyby tě trenér Růžička oslovil aby jsi hrál na MS 2014 příjmul by jsi to? Přeju ti at se ti daří a se Lvem postoupíte do finále.
Žiju ze dne na den a co se týče hokeje, tak už překonal moje sny (zlato z MS 2010). A co se týče rodiny, tak hlavně aby byla zdravá. Pokud bude zájem, abych přijel, tak přijedu.
Bořek25, 7. dubna 2014
Dobrý den , chtěl jsem se zeptat jak si věříte na 4 utkání proti Jaroslavi , přeci jenom ste je zatím docela dost jasné .
Pokud zítra budeme hrát tak, jak jsme to zvládali doteď, tak věřím, že odsud můžeme zítra letět s vítězstvím.
Jirka, 7. dubna 2014
Ondro nebylo by super přestěhovat Lva na Vsetín? Tam by chodilo určitě více diváků než v Praze a určitě vsetinští umí fandit lépe než Pražáci. Jinak přeji zisk Gagarinova poháru a věřím, že ho vystavíte na Lapači ve šneku.
Možná dobrá otázka pro vedení klubu ;)
Jirka Phil, 7. dubna 2014
Ahoj Ondro, když mi to čas umožní, rád se dívám na vaše zápasy v play off. Musím říct, že vaše hra velmi dobře organizovaná plná obětavosti, ale v play off to jinak jít nemůže a dobře se na to kouká. Přeju Tobě i týmu ať vyhrajete ještě pět zápasů. A pozdravuj Libunu a řekni mu, že s účesem opět nezklamal, i když před pěti roky byl originálnější.
Libuna stárne a přestává být kreativní. :)Co se týče hry, všichni na ledě plní, to co mají.
ROMAN VOLF, 7. dubna 2014
Ahoj Ondreji to co letos predvadite v khl je neuveritelne uz dlouho me ceske mustvo nedelalo takovou radost jako Lev verite ve vitestvi v cele khl co zahranicni hraci libi se jim v Praze s kym ty osobne jsi v kabine nejvic rozumis s pozdravem fanousek Roman Volf ps.at se dari Ahoj
Díky. Myslím, že pro všechny hráče je hodně příjemné být v Praze. Jsou tu hráči, se kterými se znám 15 let (Klépa, Jiřina Novotný).
Petr123, 7. dubna 2014
Ahoj Ondro, budeš/chceš hrát za LEV i příští rok ? PS: Gratuluji k sérii s Donbassem, 2 výhry v Bratislavě, 1 v Praze a 1 v Doněcku je slušný výkon na jednu sérii :) Držim place
Díky a uvidíme.
Tomáš, 7. dubna 2014
Má pro vás série s Jaroslavlí nějaký zvláštní náboj ?
Určitě. Pokaždé, když přijdu v Jaroslavli na stadion, je tam hodně zvláštní pocit.
Lachman, 7. dubna 2014
To musí být tisíce kilometrů v letadle. Jak to prožívají Vaši nejbližší? Má KHL budoucnost a uvítal by jste více českých týmů? Děkuji za odpověd´.
Pokaždé se musím hlásit manželce, když přistaneme, aby věděla, že je vše v pořádku. Věřím, že KHL bude pokračovat a třeba se brzy dočkáme další českého týmu v KHL.
Marek K, 7. dubna 2014
Ahoj jde v Jaroslavli poznat že se tam stala tragédie? A jaké to je být malinký krůček od finále?
Všude je vidět, že lidi nezapomněli a nikdy nezapomenou na svůj tým. Co se finále týče, tak je to příjemný pocit. Ale ještě tam nejsme.
Petr Bidlo, 7. dubna 2014
Jak byste popsal práci trenéra Jalonena?
Má rád tvrdou práci, ale ví, kdy povolit.
Jožin, 7. dubna 2014
Patříte mez naše nejlepší obránce, dle mě do top6 a pokud bych nepočítal Hejdu a Židlického, kterým už je přes 35, tak do top4 českÿch obránců. Proč jste nejel do Sochi?! A pokud mi chcete odpovědèt zeptejte se Lojzka, tak se rovnou ptám proč si myslíte, že vás nevzal? Pro mě nepochopitelné rozhodnutí.
Každý trenér si vybírá hráče podle svého a ostatním nezbývá nic jiného, než to respektovat. Já v Soči byl, ale o Vánocích ;)
Kubis, 7. dubna 2014
Ondro, chci vam vsem jen poprat hodne stesti, at vam vydrzi bojovnost a nasazeni. Dekujeme za krasny hokej a verim, ze od uterka se budeme vsichni tesit na finale. Moc vam fandim a drzim palce.
Díky moc!
Lukáš, 7. dubna 2014
Ahoj,jak vzpomínáš na angažma ve Vsetíně..Myslíš že někdy v budoucnu oblékneš znovu vsetínsky dres ?
Na Vsetíně jsem pořád doma, takže jenom v dobrém. Manažer Tobola mě láká už teď, ale ještě to nějaký čas asi potrvá než vrátím.
Petr Macha, 7. dubna 2014
Ahoj, Bylo by neskutečné získat gagarin pohár. Myslíš ze by bylo zklamaní prohrát ve finále? Co říkáš na Magnitogorsk,který asi ve finále potkáte? Je hratelny soupeř?
Zaprvé - ještě tam nejsme. Pořád nám chybí jeden zápas. Ale letos už jsme si dokázali, že dokážeme porazit každého.
Petr Maly, 7. dubna 2014
Ahoj Ondro Pokud bude o tebe zájem,budeš startovat na letošním mistrovstvi světa? Diky
Pokud bude Vláďa Růžička chtít, tak pojedu.
Lukas Svoboda, 7. dubna 2014
Ahoj Ondro, predem moc gratuluji k dosazenim vysledkum a dekujem, ze takhle dobre reprezentujete Ceskou zemi. Jsem vas velky fanousek ale jedna otazka mi stale vrta hlavou. Zajimalo by me, proc pri hymne nestojite s muzstvem na modre cáře ale jste mimo ni a preslapujete tam ? To se jedna o nejaky vas ritual ?Diky moc za odpoved a preji jeste mnoho uspechu.
Díky za podporu. Neumím stát chvíli na jednom místě, proto pořád přešlapuji. Každý hráč má svoje určité rituály.
Fanynka, 7. dubna 2014
Dobrý den, sledujete nějaké jiné sporty? Máte svůj oblíbený fotbalový klub? Moc děkuji za odpověď a přeji vám a celému mužstvu hodně štěstí v dalších zápasech. Moc vám fandíme a držíme palce. Děláte nám obrovskou radost.
Díky. S Michalem Birnerem sledujeme fotbal, tenis a cyklistiku. Oba nás to hodně baví a mé oblíbené fotbalové kluby jsou Real Madrid a Chelsea.
Lvíček, 7. dubna 2014
Čau Odro, jak to s tebou vypadá, budeš pokračovat v tomhle týmu i v další sezóně? A přirostl ti tento stále nový tým k srdci? Chtěl bys tady zůstat? :-) Díky a hodně zdaru zítra a věřím, že i ve finále.
Další sezona je v řešení. Pokud by šlo o mě, tak bych zůstal. Přeci jenom hrát KHL doma v Česku, je hodně příjemné.
Michal B., 7. dubna 2014
Ahoj Ondro, nejdříve tobě a celému týmu chci poděkovat za to, jakou radost ty a celý tým nám fanouškům děláte :-) A teď k otázce - Co nového přinesl do týmu trenér Jalonen, po jehož příchodu se vám tak daří, je to on, kdo může za takto povedenou sezónu? Díky za odpověď a přeji Vám těch pět posledních výher v sezóně!!
Trenér Jalonen trošku změnil styl hry a naordinoval něco, co očividně funguje. Ale nemyslím si, že to je pouze o trenérovi. Je to hlavně o hráčích, kteří jsou na ledě.
Hana-Expo, 7. dubna 2014
Expo zdraví, fandí, gratuluje :-) Ondroooo, pozdravuj všechny a bojujte, jste neskuteční !! Přesnou mušku každému útoku, žádná zranění a ještě na 5 vítězství si pěstujte ten les na tváři :-) Hana
Díky! Snad to ještě tři týdny poroste.
tonyt, 7. dubna 2014
Ahoj Ondro, je vidět že tým teď šlape dobře, všichni do toho jdou, skvěle blokujete střely, brankáři chytají skvěle, celkem vám tam i padají góly atd. Nicméně je něco co byste na vaší rádi hře zlepšili?
Každý si přeje, aby nám ještě víc fungovala přesilová hra.
Petr N., 7. dubna 2014
Kde vidíte hlavní problém u nejednotnosti posuzování faulů? Podle mě to pramení z toho, že se pravidla často mění, proto nejsou rozhodčí jednotní a něco písknout a v dalším ne. Kdyby se pravidla ponechala a každý rok nezpřísňovala nebo naopak nemírnila, tak by byla i jednotnost. To je můj názor. Na kolik pravdivý? Než si to stačí sednout, tak to IIHF zase změní. Máte radši tvrdší hru, když se to pouští nebo, když se píská každý zákrok? Mě se líbí co řekl loni prezident IIHF René Fasel, že rozhodčí není policista a má hráče nechat at si to rozdají, oni jsou lidi a nějak se dohodnou, pískat se má jen jasný faul nebo zákrok na zranění. Tohle přesně loni řekl během MS. Mě se to líbí, co tomuto prohlášení říkáte?
Každý rozhodčí má svůj metr. Jsou to také jenom lidé a občas chybují. Pokud si dva hráči stejné váhové kategorie chtějí rozdat na férovku, tak v tom není problém. Spíše mi vadí, pokud si dvoumetrový bitkař chce vyřídit účty s technickým 170 centimetrů vysokým hráčem.
Pepek, 7. dubna 2014
Ahoj , jakou máte atmošku v šatně ? Hádám výbornou :)
Ahoj, momentálně všechno funguje, jak má. Všichni včetně realizačního týmu spolu vychází dobře.
mimoň, 7. dubna 2014
Jaké zranění jsi utrpěl v hokeji nejvíce bolestivé? Každý zápas bolí nebo občas ani ne? Narážím na střely a střety s protihráči, jaká je výstroj? Není to riskantní lehnout do střely a dostat ránu, která letí kolem 100 kilometrů v hodině? Teč ještě na razanci ubírá nebo někdy i přidá na rychlosti? Mají hráči posunutý práh bolestivosti, že to nevnímají nebo občas to hodně bolí, že potom není nálada ani na hru?
Nejhorší zranění bylo rameno, se kterým jsem odehrál minulé play off na práškách. Když vyhraješ, tak ty zápasy bolí méně. Každá střela, která jde do živého hodně bolí. Blokování střel je součástí hry a hodně pomáhá celému týmu. Nemyslím si, že by měli hokejisté posunutý práh bolesti, ale při zápase to člověk v emocích tolik nevnímá.
Denis, 7. dubna 2014
Ahoj, co budeš dělat po skončení aktivní kariéry? Trenéra nebo trenéřina neláká? Jaký bys byl trenér, kliďas a nebo občas hodně hlučný? Je třeba i jedna z možností dělat v televizi spolukomentátora jak dnes někteří? Nebo role experta/komentátora neláká?
Ahoj, láká mě pracovat s dětmi a předat jim, co jsem se za kariéru naučil. Spíš bych byl kliďas, který má ovšem svoje dny...
fanda, 7. dubna 2014
budeš hrát za Lva i v příští sezoně?
Řeší se to. Tato otázka je spíše na manažera Chabibulina.
bestwxw, 7. dubna 2014
Jaký máš vzpomínky na působení ve Vsetíně? Souhlasíš s tím, že tam svého času bylo nejlepší publikum u nás a možná i v Evropě?
Vloni jsem se byl několikrát podívat na baráž juniorů o extraligu a to, co tam předváděli vsetínští fanoušci, bylo neskutečné. Jde vidět, jak mají hokej rádi a moc bych jim přál, aby se vsetínský hokej vrátil, tam kde byl.
twirl, 7. dubna 2014
Ahoj, co říkáš na trenéra Hadamczika? Je správné, že skončil a tým koučuje Vladimír Růžička? Alois Hadamczik měl vlastně druhý neúspěch během roku, nabízí se otázka, měl dokončit sezonu nebo skončit?
Co se týče neúspěchu, takový je prostě život... Rusové taky už dlouho nic nevyhráli a jak na MS tak na olympiádě je to o jednom zápase. Pokud se ti povede čtvrtfinále, znamená to úspěch. Pokud ne, vždycky přijde kritika. Každý trenér odpovídá za svou nominaci a nese za ni zodpovědnost.
Miloš, 7. dubna 2014
Jak rozhodují v KHL rozhodčí? Pomáhají občas "svému" týmu nebo to zas tak strašné není? Kdo je z KHL dobrý rozhodčí, který dobře odpíská zápas? Loni v play off rozhodčí v KHL dostal pukem a měl zlomenou čelist. Riskují i sudí často zranění? Největší nebezpečí mají od kotoučů nebo pádů na led?
Rozhodčí je součást hry, občas se stane, že se připlete tam, kde nemá a z toho vznikají občasné zranění. Asi větší nebezpečí hrozí od puku. Co se týká letošního play off, tak si myslím, že rozhodčí pískají hodně korektně. A nemyslím si, že by nás letos poškodili.
Dušan, 7. dubna 2014
Co říkáš na Vladimíra Růžičku, který v minulosti řekl, že by do KHL trénovat nešel, protože neuznává způsob jakým se tam hokej hraje a teď říká opak? Je to správné, aby to kritizoval a jak zjistí kolik se tam vydělává peněz, tak změnit názor?
Nemyslím si, že by Láďa Růžička koukal na peníze. A pokud půjde trénovat do KHL, tak věřím, že bude hodně úspěšný.
jarda, 7. dubna 2014
Mohl by si napsat tvoji nejlepsi svetovou lajnu?
Vokoun (Vehanen) - Weber, Keith - Jágr, Crosby, Stamkos.
Kajko, 7. dubna 2014
Hlavně se nezraň, na MS tě budeme potřebovat. Už vidím komplet pětku ze Lva:Sekáč,Vrána,Novotný - Němec,Ševc. Myslíš že by vám to s Martinem šlo ? Podle mě je Ševc za posledních pět let nejvíce nedoceněný český bek,líbí se mi jak hraje(až na zbytečné fauly),ale myslím že by jste k sobě pasovali.
Se Švíckem jsme spolu pár zápasů v přípravě odehráli a myslím, že by souhra fungovala. Švícko hraje, tak jak hraje. Hraje hodně s emocemi a v KHL dokázal, jak dobrým obráncem je.
Milan, 7. dubna 2014
Ahoj Odro, jak vzpomínáš na Karlovy Vary? Přeji úspěšné play-off a Gagarina v Praze! Doufám, že pojedeš i na MS.
Ahoj, zdravím vás z Jaroslavle. Na Karlovy Vary vzpomínám jen v dobrém. Zažil jsem tam skvělých pět let a mám tam pořád hodně kamarádů. Teď je pro mě nejdůležitější play off se Lvem a co bude potom se uvidí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud