7. září 2011 • 17:13

Tragicky zesnulý Marek (†31): Šťastný otec, který se bál létat

Autor: Sport
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při té děsivé souhře okolností mrazí. Jan Marek (†32) byl čerstvý otec, v červenci se mu narodil první syn. Proto před sezonou pečlivě vybíral své další angažmá. Přemýšlel o návratu do Sparty, nakonec vybral Jaroslavl. To aby byl blízko rodině. Upsal se Lokomotivu jen na rok, pak chtěl definitivně zamířit domů. Už nebude mít šanci…



V KHL patřil k hvězdám, k nejlepším hráčům. Během působení v Magnitogorsku, CSKA a Mytišči posbíral věhlas i si solidně vydělal. V hlavě se mu honily myšlenky na návrat, už měl jiné priority.

Ještě před letošním mistrovstvím světa se sešel s šéfem Sparty, probírali Markův comeback. Nakonec vyhrála Jaroslavl. Ještě jeden rok s ambiciózním týmem světového šampiona Jana Marka moc lákal.

Přitom jako už při srpnovém odjezdu na soustředění do Švýcarska žehral na odloučení od manželky a měsíčního syna Honzíka. „Strašně rád bych byl s ním. Vůbec se mi nechtělo pryč,“ přiznal Marek krátce poté v rozhovoru pro hokej.cz.

„Narození potomka nám s manželkou změnilo život, byla to ta nejkrásnější událost, jakou jsme kdy poznali,“ říkal hvězdný útočník, který se na roli otce obrovsky těšil. V kontextu současných událostí při těch slovech mrazí.

Vše navíc zhoršuje skutečnost, že Jan Marek se létání bál. "Létat se hodně bojím. Když jsme nedávno přistávali v Magnitogorsku a fouknul nám boční vítr, tak jsem měl pěkně zpocené ruce," odpověděl v jednom z nedávných rozhovorů Jan Marek na otázku, co mu na cestování v KHL nejvíce vadí."

"Připadá mi, že to je čím dál tím horší. Radši bych jel na zápas do Moskvy tři dny autobusem," odpověděl Jan Marek. Právě letadlo se nakonec stalo jeho osudem.

Marek kvůli rodině zvolil angažmá blízko Moskvy. Tak, aby měl rychlé spojení do Česka. „Chtěl bych s malým být pořád. Myslím, že něco podobného by řekl každý rodič,“ vyznával se Marek. „Pohromadě budeme asi až v říjnu,“ plánoval.

Už svůj záměr nenaplní.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud