8. září 2011 • 15:03

Svědci tragédie: Mrtví pluli po Volze ještě připoutaní v sedačkách

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruští občané z okolí letiště Tunošna v Jaroslavli se jako první seběhli k místu tragédie. Lidé, kteří zde pobývají, jsou na hluk letadel zvyklí, ale to, co slyšeli a následně včera viděli po havárii, ještě nikdy nezažili. Přímí svědci nehody líčili na serveru News.ru, že to co včera spatřili, bylo jako ve zlém snu. Letadlo hořelo již ve vzduchu a po pádu stroje pluli po řece Volze mrtví ještě připoutaní v křeslech.



Trosky letadla Jak-42D dopadly v místě, kde se menší řeka Tunošonka vlévá do Volhy. Zdejší obyvatelé vzpomínájí na moment, kdy se stroj s hokejisty zřítil k zemi, jako na chvílie z hrůzného snu.

"Letadla nám zde nad hlavami létají stále, proto si toho rámusu nevšímáme," řekla serveru News.ru žena, která nedaleko letiště Tunošna žije.

"Toho pádu jsem si ale samozřejmě všimla, jelikož jsem zaslechla hlasitý výbuch. Podívala jsem se nahoru na oblohu a letadlo hořelo už ve vzduchu. Ještě než dopadlo na zem, tak se rozpadlo a jedna část spadla na břeh a ocas do řeky," líčí žena.

"Je zde prudký sráz. Poté co jsme tam přiběhli, něměli jsme slova.Tohle jsem neviděla ani ve filmu. Ocas letadla trčel z vody a řeka byla v plamenech. Mrtvoly byly všude kolem letadla a některé pluly po hladině, stále přivázané v křeslech," říká další obyvatelka Tunošonky.

"Všude okolo vše hořelo. Tváře nás pálily i přesto, že jsme stáli asi stopadesátmetrů daleko. Hned nám bylo jasné, že tohle nikdo nemohl přežít." Poté dorazazili hasiči, policisté a zaměstnanci letiště a přihlížející tragédie rozehnali.

Záchranáři z trosek zříceného letounu Jaroslavle odnášejí jednu z obětí
Záchranáři z trosek zříceného letounu Jaroslavle odnášejí jednu z obětí

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud