8. září 2011 • 19:32

Rusové identifikovali těla Rachůnka a Vašíčka, Marka na 90 procent

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruské úřady zatím se stoprocentní jistotou identifikovaly tělo českého hokejisty Karla Rachůnka, pozůstatky Josefa Vašíčka a Jana Marka byly rozpoznány na devadesát procent. S odvoláním na informace z Jaroslavle, kde ve středu havaroval letoun s hokejisty a funkcionáři místního Lokomotivu, to dnes ČTK řekl mluvčí českého velvyslanectví v Moskvě Ondřej Soukup.



České úřady nyní jednají s rodinami hokejistů o tom, zda přijedou k dokončení identifikace do Ruska či zda budou pozůstatky odeslány do České republiky, řekl mluvčí.

"Pokud vše půjde hladce a pokud nebude rozhodnuto o tom, že rodiny pozůstalých přijedou k definitivní identifikaci těl obětí do Ruska, pak může k transportu mrtvých hokejistů dojít do konce týdne," řekl Soukup. Dodal, že na dosavadní identifikaci se v Jaroslavli podílel prezident klubu Lokomotiv Jurij Jakovlev.

Fanoušci uctili památku zesnulých českých hokejistů na Staroměstském náměstí
Fanoušci uctili památku zesnulých českých hokejistů na Staroměstském náměstí


Podle ruských médií během dnešního dopoledne z místa havárie záchranáři vyprostili těla všech 43 obětí. Identifikováno bylo už 35 těl, mezi rozpoznanými je nejméně osm cizinců.

Na palubě letounu Jak-42 bylo při osudném startu celkem jedenáct cizinců. Vedle tří českých hokejistů to byl slovenský hokejista Pavol Demitra, hráči z Ukrajiny, Běloruska, Lotyška, Švédska a Německa a kanadský trenér týmu.

Ruské úřady dnes oznámily, že pro rodiny obětí jaroslavlské katastrofy vydají bezplatně vstupní víza. Státní letecká společnost Aeroflot všem příbuzným nabídla bezplatnou přepravu k do místa neštěstí.





Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud