9. září 2011 • 12:36

Pavol a Majka Demitrovi: Příběh lásky, která vydržela od prvního rande

Autor: erb
Vstoupit do diskuse
10

Z tragické smrti Pavola Demitry († 36) je šokováno celé Slovensko. A nejvíce pochopitelně jeho žena Majka. Hokejová legenda tvořila se svou manželkou a dvěma dětmi ukázkovou rodinu.



Byl to příběh lásky na první pohled, která přežila jak nevoli rodičů, tak i dlouhá a častá vzájemná odloučení. Poslední vzájemnou strastí byla smrt jednoho z jejich dvojčat nedlouho po porodu.

Zůstali spolu od prvního rande, až dokud je smrt jednoho z nich nerozdělila. Pavol byl před jejich společným seznáním pro svou budoucí choť pouhým řady z dalších mladíků na sídlišti. Pak je ale jednou seznámila Majčina kamarádka.



"Šla jsem s ní na zmrzlinu, kde jsme Paľka potkali. Já jsem tehdy ještě ani nevěděla, že je to hokejista, ale kamarádka nás seznámila. Dali jsme se do řeči a on se mě pak zeptal, zda bychom se mohli vidět i druhý den. No a od té doby jsme spolu," zavzpomínala manželka hokejové legendy v rozhovoru pro portál cas.sk.

Hokejista však hned za týden musel odjet do Ottawy k další sezoně v NHL. A rodiče obou milenců z jejich vztahu příliš nadšeni nebyly. Demitrovi se báli, aby jejich nesekl kvůli lásce s hokejem, jeho budoucí tchán zase os zájem Majky pokračovat ve studiích psychologie a angličtiny.

I na dálku však vztah přetrval a v roce 2002 ho zpečetili svatbou. Hned o rok později už se radovali z narození syna Lucase. Na porod do St. Louis dokonce vzorný otec přiletěl soukromým letadlem ze zápasu ve Vancouveru. "Hrozně jsem se bál, protože jsem v televizi viděl, jak všichni muži u toho řvou a porodní sály jsou plné krve. Ale doporučuji to všem chlapům a svojí manželky si od té vážím stokrát víc," citoval tehdy Demitru cas.sk.

V roce 2005 sa manželé už těšili na příchod dvojčátek Zary a Tobiasa. Těhotenství však bylo komplikované a rodička musela být hospitalizována v nemocnici. Ani maximální úsilí lékařů však nepomohlo zabránit úmrtí chlapečka. Trpěl totiž velmi vážnou a ještě o to více ojedinělou vývojovou vadou dýchacích cest. Zdrcenému páru tak zbyla bohužel pouze Zara a prvorozený Lucas.

Demitra strávil v zámoří celkem 16 sezon a jeho rodina tam strávila většinu času s ním. Po přestupu do Ruska se však museli odloučit a sdílet své pocity pouze přes telefon a internet. V Jaroslavli totiž nebyla mezinárodní škola a rodiče zároveň chtěli, aby si jejich děti zvykaly na Slovensko.

Na bedrech Majky teď zůstala nejtěžší povinnost. Odpovídat dvěma ratolestem na otázku, kdy už se jejich milovaný taťka vrátí domů.

Vstoupit do diskuse
10
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud