9. září 2011 • 15:19

Ruslan Salej: Nechtěl vynechat trénink, proto zemřel

Autor: ljš
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kamarádi běloruského hráče Ruslana Saleje (†36) si byli jisti, že on mrtvý být nemůže. Spoléhali na to, že využil toho, že se první zápas Lokomotivu koná v jeho rodném městě Minsku a že na své spoluhráče tedy počká doma. Jenže Ruslan nechtěl přijít o předzápasový trénink. To ho stálo život.



"Nemůže být mrtvý, je v Minsku, v neděli jsme spolu grilovali," psali jeho kamarádi na sociálních sítích. Netušili, že Ruslanovi jeho láska k hokeji vzala život. Ruslan si nechtěl před důležitým zápasem nechat ujít poslední trénink. Chtěl být na zápas dokonale připravený, proto v pondělí odletěl za svým týmem do Jaroslavle. Ve středu nastoupil do letadla smrti, v němž zahynuli také tři Češi, Karel Rachůnek, Josef Vašíček a Jan Marek.

Otec tří dětí

Obránce Salej, který patřil k oporám běloruského národního týmu, odehrál 14 sezón v zámořské NHL (Detroit Red Wings, Colorado Avalanche, Florida Panthers a Mighty Ducks of Anaheim). Zanechal po sobě manželku a tři děti. Nejmladší dcera Ava se narodila teprve letos na jaře.

Pietní místo na Staroměstském náměstí
Pietní místo na Staroměstském náměstí

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud