10. září 2011 • 07:28

Maxima vyškrtli ze soupisky, díky tomu žije

Autor: oj
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těsně před prvním zápasem KHL škrtl trenér Lokomotivu Jaroslavl mladého, talentovaného útočníka Maxima Zyuzyakina (20) ze soupisky. Měl posílit juniorský tým. Díky tomu teď žije. Jeho tým, včetně tří Čechů, zahynul.



Mladík Maxim Zyuzyakin se prvního zápasu základní části KHL nemohl dočkat, ale pouhý den před odletem jeho týmu do Minsku trenér rozhodl, že na áčko má ještě čas. Kouč juniorského týmu Pjotr Vorobjov ho povoloval zpět k sobě. „Jsem za to vděčný, Pjotr mi zachránil život. Byly to moje druhé narozeniny,“ povzdychl si Maxim.

Maxima Zyuzyakina na večer před odletem vyškrtli ze soupisky Maxima Zyuzyakina na večer před odletem vyškrtli ze soupiskyFoto /Youtube/

Radost, že přežil, ale zastínil smutek nad ztrátou kamarádů a spoluhráčů. „Je to hrozně těžké. Všichni mrtví kluci byli moji přátelé. Mluvil jsem s nimi před odjezdem. Byli v bojovné náladě a věřili ve vítězství nad Minskem,“ vzpomíná mladík.

Pjotr Vorobjov se teď stane koučem áčka. Dvaašedesátiletý kouč podle šéfa KHL Alexandra Medveděva vybere tým ze 40 až 45 hráčů, které pro potřeby Jaroslavle uvolní zbývajících 23 ligových klubů.

"Zatím jsem mluvil se zástupci 18 týmů a všichni moji nabídku podpořili," prohlásil Medveděv.

Ivan a Tomáš Rachůnkové. Bratři zesnulého Karla Rachůnka se přišli poklonit jeho ostatkům na letiště ve Kbelích
Ivan a Tomáš Rachůnkové. Bratři zesnulého Karla Rachůnka se přišli poklonit jeho ostatkům na letiště ve Kbelích

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud