11. září 2011 • 18:40

Demitrova manželka zkolabovala na pietním aktu

Autor: vasa, evakk
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za tragicky zemřelé hokejisty netruchlí jen Češi, ale i naši východní sousedé. „Hokejový bůh zemřel v oblacích,“ píše slovenský tisk o letecké havárii, při které 7. září u ruské Jaroslavle zemřela i slovenská hvězda Pavol Demitra (†36). Na mnoha místech Slovenska si lidé na pietních místech připomínají jeho památku. Na pietním rozloučení v Trenčíně neunesla hrůzu okamžiku hokejistova manželka Mária a zkolabovala…



Na počest Pavola Demitry už nebude žádný jiný slovenský hokejista nosit v reprezentaci jeho číslo 38. Památku bývalého kapitána bude připomínat vyšitý znak s osmatřicítkou na dresech v přípravných zápasech slovenského národního týmu během celé sezony.

Odešla hokejová legenda

Slovenský hokejový veterán odehrál za národní tým 77 zápasů a patřil rozhodně k nejoblíbenějším slovenským sportovním hvězdám. Kapitán slovenského národního týmu se s reprezentačním dresem rozloučil na letošním mistrovství světa, na němž hostitelská země skončila na desátém místě. Fanoušci tehdy Demitru vyprovodili z ledu ovacemi vestoje a pláčem. Teď pláčou podruhé.

Po celém Slovensku, na desítkách pietních míst, vyjadřovali včera lidé smutek a nejhlubší soustrast pozůstalým. Snad nejvíc truchlí fanoušci v rodné Dubnici a v Trenčíně, kde Pavol odstartoval svou vrcholnou hokejovou kariéru. Shromážďují se tam stovky lidí, zapalují tragicky zesnulému sportovci svíčky, vytvářejí z nich srdce a přikládají fotky hokejisty. Po Demitrovi bude pojmenován zimní stadion v Trenčíně, Dubnica nad Váhom zase po hokejistovi pojmenuje školu, do které v dětství chodil.

Smrt před šesti lety

Rodinu slovenského hokejisty postihl před šesti lety velký smutek, když brzy po narození umřel syn Tobias, jedno z dvojčat, které porodila jeho manželka Mária. S ní měl již jednoho syna Lucase, a dvojče Tobiase Zaru. Tobias se narodil s vrozenou vadou dýchacích cest.

Další rána osudu byla při pietní vzpomínce nad Máriiny síly a zhroutila se. Informace o jejím aktuálním stavu jsou rozporuplné. Uctít památku Pavola přišli v Trenčíně i manželé František a Marika Hossovi. Zdrcená manželka bývalého trenéra slovenské reprezentace Marika se také zhroutila.

Na rozloučení s hokejovou hvězdou přišla i slovenská premiérka Iveta Radičová
Na rozloučení s hokejovou hvězdou přišla i slovenská premiérka Iveta Radičová

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud