11. září 2011 • 15:08

Ukrajinské hráče pochovali s dresy a chlebem

Autor: zuf
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotografie hráčů, dresy a tradiční chléb provázely pohřeb dvou ukrajinských hráčů, kteří byli mezi oběťmi letecké katastrofy u Jaroslavle. Vitalije Anikejenka (†24) a Daniila Sobčenka (†20) vyprovodili v sobotu na jejich poslední cestě příbuzní i kamarádi. Smuteční obřad se konal v ukrajinské metropoli Kyjev.



Pohřební průvod tvořili hlavně přátelé a členové rodiny obou hokejistů, kteří na památku tragicky zesnulých nesli jejich portréty s černou páskou. Nejbolestnější pohled byl na matky a přítelkyně obou zemřelých, které hlasitě plakaly, a příbuzní je museli podepírat. Příbuzní si dodávali síly modlitbami.

Obě rakve mladých hráčů zdobily jejich hokejové dresy, fotografie s páskou a podle pravoslavné tradice také chléb, který pozůstalí dávají zemřelým na cestu.

Vitalij Anikejenko (†24) se narodil v ukrajinském Kyjevě a většinu své tragicky ukončené hokejové kariéry strávil právě ve dresu klubu Lokomotiv Jaroslavl. V ruských barvách bojoval také na světovém hokejovém šampionátu. V draftu NHL se umístil na 70. místě. V Jaroslavli hrál na pozici obránce.

Daniil Sobčenko (†20) byl nadějný junior, který v KHL stihl odehrát řadu utkání. V roce 2011 byl členem vítězného ruského týmu na juniorském hokejovém šampionátu v USA. V Jaroslavli fungoval jako útočník.

V sobotu se se všemi oběťmi leteckého neštěstí rozloučila ruská Jaroslavl. V deštivém dni přišlo na tryznu za hokejisty přes sto tisíc lidí.

Smuteční průvod nesl fotografie hokejového juniora
Smuteční průvod nesl fotografie hokejového juniora

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud