14. září 2011 • 18:51

Fanoušci dali sbohem Josefu Vašíčkovi (†30), pohřeb je ve čtvrtek

Autor: ČTK, bko
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci se ve středu v Havlíčkově Brodě naposledy rozloučili s Josefem Vašíčkem (†30), který spolu s Janem Markem a Karlem Rachůnkem zahynul před týdnem při letecké tragédii hokejistů Jaroslavle. Smuteční průvod několika set fanoušků zamířil z náměstí do haly na úvodní prvoligový duel místního HC Rebel.



Pohřeb se bude v Havlíčkově Brodě konat ve čtvrtek odpoledne na havlíčkobrodském hřbitově.

Několik stovek příznivců v černém smutečním oblečení se sešlo už hodinu před začátkem zápasu na Havlíčkově náměstí. Připomněli si mimo jiné i rok 2006, kdy Vašíček přijel do rodného města ukázat Stanleyův pohár. Před 17:00 pak hromadně odešli k zimnímu stadionu v Kotlině.

Pietní akt se uskutečnil před zahájením zápasu mezi týmy HC Rebel a Salith Šumperk. Hráči domácího týmu nastoupili s černými páskami na rukávech. Zdaleka ne zaplněný stadion pak věnoval vzpomínce na zesnulé hokejisty minutu ticha.

V havlíčkobrodském klubu Vašíček dělal první hokejové krůčky a do 15 let zde hrál. Poté přestoupil do extraligové Slavie Praha. V kanadsko-americké NHL hrál za kluby Carolina Hurricanes a New York Islanders. V sezoně 2010/2011 vyhrál kanadské bodování play off KHL.

Na Vašíčkovu počest také vyřadí jeho dres s číslem 63 pražská Slavia, kde působil tragicky zesnulý útočník v juniorských letech a také v sezoně 2004/05 při výluce v NHL. Jak informoval generální manažer a trenér Vladimír Růžička na klubovém webu, ceremoniál je naplánován na 18. října před začátkem derby proti Spartě.

Letoun Jak-42 s hokejisty Lokomotivu se zřítil před týdnem krátce po startu u jaroslavlského letiště. Na jeho palubě zahynuli téměř všichni členové týmu včetně Vašíčka, Karla Rachůnka a Jana Marka. V letadle cestovalo 45 lidí, havárii přežil jen palubní inženýr Alexandr Sizov.

Stovky svíček vyjadřují smutnou vzpomínku na Josefa Vašíčka
Stovky svíček vyjadřují smutnou vzpomínku na Josefa Vašíčka

Ve Zlíně na náměstí Míru se dnes lidé rozloučili také s místním rodákem Karlem Rachůnkem. Po rozloučení v centru města odpoledne následoval pohřeb na zlínském Lesním hřbitově za přítomnosti rodiny a nejbližších přátel.

Rozloučení s Janem Markem pro veřejnost je naplánováno na pátek od 9:00 v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Jindřichově Hradci. Po veřejné části bude od 12:00 smuteční obřad určený pouze pro rodinu, sledovat jej bude možné na velkoplošné projekci na náměstí Míru.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud