28. března 2011 • 08:20

Budoucnost Jágra nejistá: Zamíří do Petrohradu?

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Buď já, nebo Summanen. Jaromír Jágr dal vedení Avangardu Omsk nůž na krk. Pod tímhle trenérem hrát už nehodlá. Klub ani finský kouč však nevyloučili, že by ve spolupráci mohli pokračovat. V tom případě už česká superstar může zvažovat, kam dál. Podle ruských médií se nabízí Ufa, Kazaň nebo Petrohrad. Ten je údajně největším favoritem.



Summanen pod zámkem jak ruský vůdce Michail Gorbačov v roce 1991 při pokusu o převrat. Nepodložené zvěsti o trenérově nemoci, odpor hráčů, odmítajících návrat pomateného tyrana. Pořád není zřejmé, co všechno se v Omsku kolem sedmého čtvrtfinále odehrávalo. Scénářů dalšího vývoje se nabízí také několik.

Jágr byl v klubu dosud hýčkán jako svatý obrázek. Teď pohrozil odchodem, jestliže v Omsku zůstane kouč Summanen. „Jestli tu bude on, nebudu tady já,“ předložil podle listu Sport-Express svoje ultimátum na schůzce s vedením klubu.



Jágrův postoj prověří, nakolik kouzlo jeho jména ještě funguje, zda si i nadále udržel přízeň vedení Avangardu, případně jaká je jeho cena na trhu. To v případě, že by nakonec hledal jiné útočiště.

Ruská média spekulují o nabídkách tří nejbohatších klubů - Ufy, Kazaně a Petrohradu. Favoritem by přitom měl být poslední z údajných uchazečů. Zatímco Ufa a Kazaň spolu bojují o finále KHL, Petrohrad dál marně prahne po úspěchu. Pro klub s rozpočtem kolem 60 milionů dolarů peníze nehrají roli, klub chce výsledky, ale ty se pořád nedostavují.

Podle Sport-Expressu je Jágr ochoten dát Petrohradu přednost. „Ovšem pouze v případě, že Sýkoru nahradí jiný uznávaný český trenér, který má ke svému krajanovi blízký vztah,“ píše se v ruském listě.

SKA PETROHRAD
* Od roku 1946 získal někdejší armádní celek v ligové soutěži jen dvakrát bronz. Naposledy se mu to povedlo v roce 1994.

* Pod vedením Alexandra Medveděva se ze skromného klubu stal obr. SKA vede žebříčky ve výši hráčských platů, nakupuje posily po celém světě. Výsledky však stále chybí.

* Klub neuspěl ani letos s hvězdami jako Jašin, Sušinskij, Afinogenov, Brylin nebo Weinhandl. Současný „dream team“ bude po neúspěchu nejspíš rozprášen.

* V průběhu sezony tým převzal český trenér Václav Sýkora, ale ve čtvrtfinále nepostoupil přes Mytišči. Záhy v klubu skončil, stejně jako jeho asistent Jan Votruba.

* Za tým nastupovali brankář Jakub Štěpánek, útočníci Petr Čajánek a Petr Průcha. V příští sezoně v Petrohradu pravděpodobně zůstane jen Štěpánek.

Jágr čeká na přihrávku
Jágr čeká na přihrávku


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud