Květoslav Šimek
11. července 2011 • 11:41

Růžička bude hrát v KHL, jde do Chabarovsku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinecký útočník Martin Růžička, nejproduktivnější hráč uplynulého play off extraligy, odchází do ruského Chabarovsku. V týmu KHL se potká s českými spoluhráči Petrem Vránou a Jakubem Petružálkem, podle původních představ vedení klubu by spolu měli hrát v jedné formaci.



„Dohodli jsme se s Chabarovském na roční smlouvě, pro Martina bude finančně zajímavá,“ potvrdil hráčův agent Pavel Maršoun.

Jan Czudek, viceprezident Třince: "Pan Maršoun dobře zná podmínky, za jakých jsme ochotni Martina Růžičku pustit. Dostal od nás slib, že když je některý ze zájemců splní, domluvíme se. Ať už je to Užhorod, neba Chabarovsk. Smlouva ale podepsána není."

Pětadvacetiletý Růžička v uplynulé sezoně výrazně pomohl třineckým Ocelářům k mistrovskému titulu. V play off nebyl ve formaci s Bonkem a Varaďou k udržení, v osmnácti zápasech nasbíral rekordních 33 bodů (17+16).

V Třinci měl Růžička sice ještě platnou smlouvu, ale od klubu dostal svolení, že by mohl v případě zajímavé nabídky do zahraničí. Snil o NHL. V Montrealu, kde bydlí rodina jeho přítelkyně, se také stále připravuje. Nicméně na smlouvě se v neděli večer definitivně domluvil s Chabarovskem.

Tam se potká s bývalým vítkovickým útočníkem Petrem Vránou a Jakubem Petružálkem. Brankářem týmu je slovenský reprezentant Ján Lašák.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud