Miroslav Horák
11. března 2012 • 10:25

Rolinek je provokatér, zuří fanoušci Barysu a spílají i sudím

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHODUJÍCÍ OSMIFINÁLE ONLINE 14:00 | Podraz, obří křivdu a těžko popsatelné rozčarování cítí hráči a fanoušci týmu kazašské Astany, který v pátek nevyužil mečbol v zápase s Magnitogorskem a po porážce 3:4p se o postupujícím do čtvrtfi nále play off KHL rozhodne dnes na ledě Metallurgu. V posledním sedmém duelu... Ten můžete od 14:00 sledovat v naší podrobné online reportáži.



Příznivci Barysu se navážejí také do Tomáše Rolinka, v otevřeném dopise adresovaném komisi rozhodčích KHL především poukazují na neobjektivní výkon arbitrů, díky nimž měl Magnitogorsk doklopýtat ke třetímu vítězství v sérii.

Na ruském hokejovém jevišti přituhuje, dříve neotřesitelní favorité padají do potíží. Ze hry už je loňský šampion z Ufy, velice blízko krachu byl v pátek i Magnitogorsk, další člen ze skupiny nejmocnějších klubů Kontinentální ligy.

Astana, v níž odvádí výbornou práci ofenzivní trojka Kašpar, Kreps Novotný, vedla v sérii 3:2 a v šestém souboji doma 2:0. Náskok ztratila. Také kvůli kontroverzním verdiktům sudích z Moskvy, kteří Kazachům neuznali dva góly.

Autoři dopisu, s nímž vyjadřují souhlas tisíce hokejových fanoušků, poukazují na neprofesionální počínání mužů v pruhovaném a žádají o přezkoumání jejich diskutabilních rozhodnutí.

Ale nejen sudí to od publika schytali. Příznivci Astany se navezli i do kapitána českého národního týmu.

„Protestujeme vůči chování hráče Rolinka v celém utkání. Nejednou se uchýlil k provokacím hráčů Barysu, udeřil je během hry i po odpískání. Za to byl vyloučen pouze jednou, navíc jeho odchod na trestnou lavici bylo sudími „vynulován“ trestem pro hráče Barysu, který však na provokaci Rolinka nereagoval,“ píše se v otevřeném dopise.

Emoce tryskaly nejen ve vzrušivém utkání, ale i po něm. Na tiskové konferenci čelil trenér vítězů Fjodor Kanarejkin štiplavé otázce, zda mu po takové výhře není stydno. Kouč reagoval naštvaně.

„Stydno mi je, ale za vaše fanoušky, kteří po nás plivali a polévali vším možným! Že je vyprovokovali rozhodčí? A co já s tím? Já si naopak cením svých hráčů, prokázali jsme charakter. Věřím, že v sedmém zápase budeme ještě silnější,“ pravil Kanarejkin. Bitva o všechno propukne dnes odpoledne v Magnitogorsku.

Kdo už má po sezoně

Obránci: Miroslav Blaťák, Jakub Nakládal (oba Ufa), Petr Čáslava (CSKA), Lukáš Krajíček (Minsk), Ondřej Němec (Čerepovec)
Útočníci: Zbyněk Irgl, Libor Pivko (oba Minsk), Jakub Petružálek, Martin Růžička, Petr Vrána (všichni Chabarovsk)

Kdo zůstal ve hře

Gólman: Jakub Štěpánek (Petrohrad)
Obránci: Filip Novák (Dynamo Moskva), Martin Škoula (Omsk)
Útočníci: Jan Bulis (Čeljabinsk), Petr Průcha (Petrohrad), Jakub Klepiš, Marek Kvapil (oba Dynamo Moskva), Josef Straka (Kazaň)

Rozhodne se dnes

Tomáš Rolinek (Magnitogorsk) x Lukáš Kašpar, Kamil Kreps, Jiří Novotný (Astana)

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud