Pavel Bárta
4. dubna 2012 • 10:05

Říha chce v Petrohradu pokračovat. Ale třeba ho zláká Lev

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zbabrali jsme všechno, co se dalo. To byla jeho první slova. Trenér Miloš Říha tým Petrohradu k vysněnému Gagarinovu poháru nedotlačí. Porážka 1:6 s Dynamem Moskva ve čtvrtém semifinále znamená konec. „Ale sezona nebyla žádná katastrofa,“ dodal 54letý vládce střídačky, který by u týmu rád pokračoval. Prezident klubu Alexandr Medveděv se už tak jednoznačně nevyjádřil. V tom případě se český kouč objeví mezi kandidáty na místo v pražském HC Lev.



„Přes čtvrtou porážku v řadě nemohu říct, že celkově jsem spokojený. Tahle sezona nebyla žádná katastrofa. SKA se v jejím průběhu v mnohém zlepšil, posunul se zase dál,“ vypíchl Říha s odkazem na to, že po loňském vyřazení ve čtvrtfinále play off posunul bohatý klub o stupínek výš.

Jeho předchůdce Václav Sýkora kolaps v sérii proti Mytišci před rokem neustál. Byl to právě Říha, kdo se na něm podílel ještě coby kouč Atlantu. Se svými tehdejšími svěřenci se prokousal až do finále. V Petrohradě však od něj čekali titul. A na ten nedosáhl. Otázkou je, zda tedy Říha zůstane.

„A proč ne?“ podivil se. „Tuhle sezonu jsme proti předchozí udělali krok dopředu. Takže příští rok bychom měli postoupit do finále. Ale jestli u týmu budu pokračovat, budou řešit jiní lidé,“ uvedl.

„Každý nese svůj díl odpovědnosti. Za výhry i porážky může vždycky kouč. Ale i když se zeptáte tisíckrát, jestli zůstane, bude tahle otázka vždycky stejně těžká,“ reagoval šéf klubu Alexandr Medveděv.

Víc nenaznačil, nicméně dodal, že u představenstva klubu se bude zodpovídat celé vedení, včetně manažera Alexeje Kasatonova.

Pokud by Miloš Říha byl volný, mohl by ho zlákat i HC Lev. Mezi jeho hlavní kandidáty na místo trenéra zatím patří Václav Sýkora, jenž skončil v Chomutově, nebo Marian Jelínek, který už nebude pokračovat v Plzni.

Působení týmu KHL v Praze posvětil teprve minulý týden hokejový svaz. Pomalu tedy přejde do fáze příprav na další sezonu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud