Květoslav Šimek
4. dubna 2012 • 15:00

Bohatství vám úspěch nezaručí, říká zklamaný brankář Štěpánek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen těžce se vyrovnává s tím, že Petrohrad znovu nebude v ruské KHL bojovat o Gagarinův pohár. Reprezentační brankář Jakub Štěpánek sice stejně jako před rokem odchytal výbornou základní část, většinu sezony se pohyboval na špici brankářských statistik. A dařilo se mu i v play off, ve čtvrtfinále byl vyhlášen nejlepším gólmanem.



Nicméně Petrohrad v semifinále nestačil na Dynamo Moskva, sérii prohrál hladce 0:4 na zápasy, a to je pro nejbohatší ruský klub neúspěch.

„Byli jsme postavení před hotovou věc, titul tady brali všichni jako samozřejmost už někdy před sezonou v červenci,“ říká pro iSport Jakub Štěpánek. „Ale věci se prostě nestanou jen proto, že se řeknou. Ano jsme nejbohatší klub v KHL, ale jen tohle vám úspěch, nebo finále nezaručí.“

Podle Štěpánka byl jedním z klíčových momentů semifinále s Dynamem Moskva hned první zápas. Petrohrad doma po dvou třetinách vedl 3:0 a přesto padl!

„Na tenhle zápas se můžeme podívat ze dvou pohledů,“ líčil brankář. „Jeden pohled je, že jsme vedli 3:0 a nedotáhli jsme to. To je určitě naše velká chyba. Druhý pohled je,  že to v prodloužení ovlivnili rozhodčí.

Dali jsme v něm regulérní gól, ale neuznali nám jej a pak jsme dostali branku my… To ale není výmluva, protože nás pak Dynamo ještě třikrát porazilo. Musím uznat, že hrálo fakt dobře. Hlavně v obraně.“

Brankář Petrohradu Jakub Štěpánek přichází na první trénink soustředění v PřerověFoto Barbora Reichová (Sport)

Štěpánek chválil i české protivníky. „Filip Novák je tam už dýl, je to spolehlivý a poctivý obránce,“ říkal na adresu borců z Dynama.

„Kvápa (Marek Kvapil) je někdy svůj, ale když má puk, vždycky si na něj musíte dávat pozor. Očekával jsem od něj nějakou kravinu, co vždycky vymýšlí a jedna mu bohužel vyšla.

Hned v tom prvním zápase mi dal gól z takřka nulového úhlu… A Klépa (Jakub Klepiš) měl taky pár střel, byl nebezpečný. Ale víc gólů nám dali jiní…“

Co dalšího Jakub Štěpánek říká o sérii s Dynamem, o debaklu z posledního zápasu 1:6, o své budoucnosti v Rusku a národním týmu, čtěte ve čtvrtečním vydání deníku SPORT.

Zbyněk Irgl překonává brankáře Petrohradu Jakuba Štěpánka v samostatných nájezdech
Zbyněk Irgl překonává brankáře Petrohradu Jakuba Štěpánka v samostatných nájezdech

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud