23. dubna 2012 • 19:48

V šestém finále KHL řádili Češi, Dynamo srovnalo a rozhodne 7. zápas

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šesté utkání finálové série play off KHL mezi Dynamem Moskva a Avangardem Omsk přineslo velkolepé představení českých hokejistů. Trojice Kvapil, Novák a Škoula se postarala o pět ze sedmi branek, Dynamo vyhrálo 5:2 a o vítězi Gagarinova poháru rozhodne sedmé utkání.



Větší radost z výsledku tak mohou mít Kvapil a Novák, kteří hájí barvy Dynama.

Kvapil se střelecky prosadil dvakrát, Novák si v šestém pokračování bitvy o Gagarinův pohár připsal gól a asistenci. Škoula skóroval v deváté a 52. minutě, kdy snížil na 2:4, při závěrečné hře bez gólmana však chyboval a Kvapil výhru moskevského klubu zpečetil.

"Jsme rádi, že jsme finále dotáhli do sedmého zápasu, ale dál nevím. Bude to těžký. Musíme pokračovat stejně, jako jsme hráli poslední dva zápasy. Šance jsou padesát na padesát. Budeme muset bojovat," řekl ČTK Kvapil.

Po vítězství ho ani nemrzely nevyužité příležitosti k hattricku. Svůj první gól navíc označil za dílo náhody: pouze totiž nahrával volnému spoluhráči a trefil soupeřova beka tak šťastně, že puk skončil v síti.

Útočník Omsku Roman Červenka tentokrát vyšel bodově naprázdno a i proto se série ještě naposledy přestěhuje do Omsku, kde se definitivně rozhodne o nových držitelích Gagarinova poháru.

V těžší pozici je nyní nejspíš Avangard. Ve finále už vedl 3:1 na zápasy, další dvě střetnutí ale ovládlo Dynamo a do posledního zápasu sezony bude vstupovat s nespornou psychickou výhodou.

Dynamo Moskva - Avangard Omsk 5:2 (3:1, 1:0, 1:1)
Branky: 1. Komarov, 16. Mosaljov, 19. Novák, 33. a 59. Kvapil - 9 a 52. Škoula.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud