Pavel Bárta
15. června 2012 • 10:45

Radulov se stane tváří CSKA. Má přivést lidi z diskoték na hokej

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to prý jisté. Alexandr Radulov míří do CSKA Moskva, které si na něj koupilo práva od Ufy. Podle listu Sovětskij sport na sebe armádní klub převedl i smlouvu, kterou 25letý útočník podepsal před dvěma lety a z níž zbývá ještě rok. Kdysi nejužitečnější hráč KHL údajně bude pokračovat ve slavném týmu a nevrátí se do NHL, kde působil na konci sezony.



Představitelé klubu v čele s generálním manažerem Sergejem Fjodorovem zatím celou záležitost nekomentovali.

Ani částka, kterou měl moskevský klub zaplatit na odstupném, zveřejněna nebyla. Nicméně odhaduje se na astronomických 225 milionů rublů (140 milionů korun).

Sovětskij sport však vydává zvěsti o příchodu Radulova do CSKA za hotovou věc. Vychází z přesvědčení, že by tým - nebo přesněji řečeno jeho sponzor Rosněfť - nevyhodil tolik peněz jen tak oknem, aniž by měl záruky, že ruský bouřlivák přijde.

Převodem práv na sebe CSKA převzal i stávající smlouvu, kterou měl Radulov ještě na rok. Podle jeho agenta Jurije Nikolajeva ovšem probíhají jednání o novém, dlouhodobém kontraktu.

„Jak známo, práva na Alexandra Radulova, už vlastní CSKA,“ potvrdil Nikolajev. „Ale dál bych nic nechtěl rozvádět. Normálně probíhají jednání o smlouvě a nemohu říct, kdy se rozhodne. Počkejte si,“ uvedl.

V CSKA chtějí oprášit zašlou slávu a znovu vybudovat tým šampionů. Radulov se má stát základním kamenem a zároveň tváří mužstva, na jehož zápasy dosud chodilo v průměru jen něco přes tři tisícovky diváků.

Po 1.červenci se navíc očekává příchod Alexandra Sjomina, jemuž skončila smlouva ve Washingtonu a s manažerem Fjodorovem se dobře zná ze společného působení v Capitals.

„Je pravda, že v Moskvě lidi na hokej moc nechodí. Ještě tak na atraktivní utkání jako derby se Spartakem nebo když přijede Petrohrad. Jdou spíš na fotbal a na diskotéku,“ vtipkoval Radulov, který tvrdí, že si za tři roky v Ufě vydělal osm milionů dolarů (160 milionů korun).

Kolik mu nabídl CSKA, se zatím tají. Dohoda však už by měla být před podpisem. Stvrzena nebyla jen proto, že manažer Fjodorov v těchto dnech nepobývá v Rusku a Radulov je s přáteli v Itálii.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud