16. července 2012 • 12:50

Překvapení v KHL: Všichni Češi v Astaně končí, hledají si angažmá!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dnes měli nastoupit na první přípravný kemp v týmu Astany, ale nestalo se. Klub KHL z Kazachstánu opustilo trio významných hráčů a všichni to jsou čeští reprezentanti. Útočníci Jiří Novotný, Lukáš Kašpar a Kamil Kreps překvapivě končí a hledají si nová angažmá.



Co za nečekanou novinou stojí?  Podle spekulací ruských médií se nové vedení Astany rozhodlo vsadit výhradně na kazašské hokejisty, z nichž by se v podstatě vytvořil nový národní tým. Možné je i to, že si s Čechy nepřál spolupracovat svérázný kouč týmu Vladimir Krikunov.

Hráči Barysu se o nepřítomnosti úderného českého tria dozvěděli v neděli, dnes se vydali na společné lékařské vyšetření již bez známých parťáků.

„Vím o tom od včerejška, kdy nám vedení klubu na společném setkání představilo plán tréninků a úkolů, které nás čekají. Myslím si, že Barys jejich odchodem (Čechů) neztratí na síle,“ prohlásil útočník Roman Starčenko.

Jiří Novotný s Lukášem Kašparem odehráli v Astaně dvě sezony, Novotný zvládl 155 zápasů, v nichž vstřelil 34 gólů, Kašpar se prezentoval 40 brankami ve 114 partiích. Kamil Kreps si v minulém ročníku KHL připsal 10 tref v 58 utkáních.

Jiří Novotný vstřelil Finům v utkání o bronz branku na 2:1
Jiří Novotný vstřelil Finům v utkání o bronz branku na 2:1

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud