František Suchan
4. září 2012 • 06:40

DJ Petružálek! Hudbu si připravuji v letadle, říká česká hvězda KHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Taneční muzika, to je jeho. A pumpovat úderné rytmy do zaplněného parketu mu nečiní potíže, stejně tak střílení gólů na špičkové úrovni. Jakub Petružálek, česká hvězda KHL z Chabarovsku, si přes léto zahrál po českých klubech. I kdyby nebyl hokejistou, jistě uživil by se…



Prý ho to kdysi napadlo, když byl v posilovně. Proč by vlastně nemohl pouštět lidem muziku, když jí má rád? Jakub Petružálek se po svém novém zájmu vrhl se stejnou vervou, s jakou se umí na bruslích hnát do šance.

Jakub PetružálekFoto Amurmedia.ru
Teď je z něj přes léto DJ Calimero… „Pořád jde jen o moje hobby, ale jsem rád za každou příležitost, kdy si můžu zahrát a nevadí to mé hokejové kariéře. Nikdy jsem za hraní zatím nechtěl peníze, maximálně jen nějaké drinky přímo v podniku nebo na párty,“ líčí 27letý útočník Chabarovska.

Svůj koníček posouvá stále dál. Poté, co minulou sezonu završil bronzem na mistrovství světa, se vrátil do Mostu a odpočinek proložil stylově: „Seznámil jsem se s majitelem jednoho místního klubu, kde jsme pak uspořádali několik párty. Měly velký úspěch a on byl moc spokojený. Když se něco takového povede i příští rok, budu jedině rád,“ přiznává Petružálek.

Davide Guetto, třes se!

Suverenitu za mixážním pultem prokázal už během sezony v Chabarovsku, v lednu tam obstaral hudbu během večerní klubové párty Amuru.

„Dorazil celý tým i s trenérem a sešli se tam fanoušci, kteří si s námi mohli v klidu popovídat, nechat si cokoliv podepsat. Všechno podtrhnuté tím, že jsem tam mohl zahrát. Mělo to docela ohlas, co vím, lidi byli nadšení,“ vzpomíná reprezentační útočník. 

„Tohle já mám rád, vím, jak je důležité komunikovat s fanoušky, kteří na nás chodí každý zápas. Hrozně rád jim vyjdu v čemkoliv vstříc.“

A když jim navíc ještě může představit své DJské sety, to je teprve paráda.

VIDEO | Takhle hrál během sezony pro tým Chabarovsku a jeho fanoušky v jednom z místních klubů

Jak vůbec vypadá taková příprava profesionálního hokejisty na diskotékové vystoupení? „Hraní a mixování jsem se naučil dřív, teď už jde spíš jen o sledování trendů, o hlídání si, jaká muzika vychází, sledování scény. Je třeba mít nejnovější treky a pak už stačí namíchat set, který se bude pro danou příležitost hodit,“ vysvětluje Petružálek.

Na to se mu náramně hodí dlouhé přelety, které s Chabarovskem v sezoně absolvuje. „Nejdřív postahuju muziku a pak si v letadle připravuju sety, během pětihodinových letů na to je čas,“ uzavírá s úsměvem.

A jednou po hokejové kariéře zase bude mít čas se svému koníčku věnovat naplno…

Rozhovor s Jakubem Petružálkem před startem sezony KHL čtěte v dnešním deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud