9. října 2012 • 21:10

Ovečkin zkrotil před rekordní návštěvou KHL gólem pražského Lva

Autor: čtk, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský car Alexandr Ovečkin řádil v Kontinentální hokejové lize. Dynamu Moskva totiž pomohl gólem k výhře na ledě pražského Lva 1:0. Ruský kanonýr rozhodl o vítězství moskevského celku na začátku třetí dvacetiminutovky. Zápas sledovala rekordní návštěva soutěže, do hlediště přišlo 16 317 diváků.



Lev v úvodu soupeře přehrával. Ve druhé minutě mohl otevřít skóre po akci Novotného Řepík, ale minul branku. Pražané se pak ubránili při Karamnovově trestu, když největší šanci měl bek Solovjov. Domácí tým měl navrch, ale Jerjomenko dokázal odolat a neinkasoval.

Na začátku druhého dějství vlétl do prostoru před brankoviště domácích Ovečkin a při střetu s Pöpperlem zasáhl loktem domácího gólmana, jenž byl sice trochu otřesený, ale pokračoval ve hře a o chvilku později vychytal Pestunova.

Ze strany výběru trenéra Jandače odpověděli dvakrát Klepiš, chytře zpoza obránce pálil kapitán Novotný a také Mikúš, bezbrankový stav se však ani do druhé přestávky nezměnil.

Jen 33 vteřin po zahájení třetí části ale stačilo na otevření skóre kanonýru Ovečkinovi, když se dokázal nejlépe zorientovat ve skrumáži před Pöpperlem. Chvilku poté museli hosté do čtyř a Lev měl několik příležitostí k vyrovnání, jenže pořád a znovu narážel na výborně chytajícího Jerjomenka.

Defenziva moskevského celku však byla pod tlakem i poté v pěti lidech a přišel další faul, jenže ani tentokrát se Pražané nedočkali kýženého vyrovnání. Když už byl v polovině závěrečné třetiny Jerjomenko překonaný, zachránila ho tyč.

VIDEO: Ovečkinův snadný gól

Na druhé straně zahrozilo několikrát v krátkém sledu i Dynamo, ale Pöpperle držel naděje domácích na bodový zisk. Těm však chyběl několikrát pověstný kousek štěstí a nejinak tomu bylo i v závěrečné power play, na vyrovnání i proto nakonec nedosáhli.

Ruský útočník Alexandr Ovečkin byl hvězdou zápasu KHL. Jediným gólem rozhodl o výhře Dynama Moskva nad pražským Lvem. Po utkání se radoval z výhry se svými spoluhráči.
Ruský útočník Alexandr Ovečkin byl hvězdou zápasu KHL. Jediným gólem rozhodl o výhře Dynama Moskva nad pražským Lvem. Po utkání se radoval z výhry se svými spoluhráči.

Kontinentální hokejová liga:

HC Lev Praha - Dynamo Moskva 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka: 41. Ovečkin. Rozhodčí: Rönn (Fin.), Romasko - Majtak, Balodin. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 16 317.

Sestavy:
Lev Praha: Pöpperle - Němec, Škoula, Oystrick, Chára, Hunkes, Sersen, Krejčík - Klepiš, Mikúš, Vrána - Řepík, Christensen, Novotný - Cingel, Surový, Hossa - Jaroslav Svoboda, Karamnov, Bartečko. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Jandač a Vitalij Karamnov.

Dynamo Moskva: Jerjomenko - Graňák, Novák, Jalasvaara, Solovjov, Mironov, Gorochov, Baranvec - Anisin, Gorovikov, Ovečkin - Volkov, Cvetkov, Kokarev - Babenko, Šafigulin, Kasjančuk - Mosaljov, Pestunov, Kvapil. Trenér: Olegs Znaroks.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud