Martin Tomaides
9. října 2012 • 21:36

Ovečkin vs. Chára: Rusova šmudla zastínila slovenského obra

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUBOJ HVĚZD | Na klubové úrovni se proti sobě tihle dva naposledy postavili v dubnu v NHL. Tenkrát outsider z Washingtonu s kapitánem Alexandrem Ovečkinem vyřadil favorita z Bostonu, kde pro změnu šéfuje Zdeno Chára. Dnes v O2 Areně tato dvojice hokejových velikánů zkřížila hole znovu v duelu Lev Praha - Dynamo Moskva. Role byly opačné a výsledek? Znovu se radoval Ovečkin.



Ovečkin přihrává přes Cháru, která nestačil včas zareagovat.Foto ČTK
KHL v Praze je stále velké lákadlo. Prestižní duel si nenechali jako diváci ujít například hokejisté Slavie Tomáš Micka s Tomášem Hertlem, nebo bývalí hráči Vladimír Vůjtek ml. a Michal Sivek. Každý byl zvědavý hlavně na ostré souboje pražské třiatřicítky a moskevské osmičky.

Nakonec to ale bylo jinak. Alexandra Ovečkina byste s jeho tradiční osmičkou hledali marně, na led nastoupil s netradičním číslem 32 na zádech. A poprvé se pořádně ukázal až v osmnácté minutě, když šikovně obral beka Hunkese a naservíroval puk maličkému Anisinovi. Od jasného gólu zachránila Lva jen nepřesnost ruského útočníka.

Ve svižném utkání byl trochu schovaný i obr Chára. Ve čtvrté minutě sice na sobě více než metrák váhy pocítil obránce Dynama Filip Novák, kterého Chára přilepil v koutě na hrazení, jinak ale nijak vážněji nezaujal.

Chárova chvíle přišla znovu až ve 38. minutě, kdy napřáhl v přesilové hře ke střele. V tu chvíli celá hala zahučela nadšením, každý chtěl vidět puk svištící rychlostí sportovního auta. Gólem ale situace neskončila.

Zdeno Chára a Alexandr OvečkinFoto Barbora Reichová SPORT
Ač chodil na přesilové hry na své oblíbené pozici obránce, největší šanci si Alexandr Ovečkin připsal ve 23. minutě, kdy si sám najížděl na Pöpperleho. Ten skvělým zákrokem zabránil gólu a se štěstím i dorážce.

Štěstí ale nestálo u pražského týmu v první minutě třetí třetiny, to už se washingtonský šutér trefil. Nebyla to střela nápřahem, ani rychlý švih zápěstím, ale dorážka při nepřehledné situaci před brankou. A Dynamo šlo do vedení, které už nepustilo.

Kdo čekal hokejový koncert v podání slovensko-ruské dvojice, tak byl zklamaný, kdo se těšil na parádní hokejový špíl se superhvězdami na ledě a rekordní návštěvou KHL (16 317 diváků), mohl domů odcházet spokojený. Utkání chybělo snad jen větší množství gólů.

VIDEO: Ovečkinův snadný gól

Alexandr Ovečkin a Zdeno Chára
Alexandr Ovečkin a Zdeno Chára

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud