9. října 2012 • 22:33

Na Ovečkina přišla rekordní návštěva KHL! Jedna trefa a hotovo

Autor: Martin Křížek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nic moc nepředvedl, ale ušmudlanou dorážkou rozhodl zápas. Zaplněná O2 Arena, ve které se mačkala rekordní návštěva KHL, se přišla podívat především na Alexandra Ovečkina. Ten ji ale příliš nepotěšil, pražského Lva složil jedinou trefou a bylo hotovo. Jinak ale diváky dostávaly do varu především šance hráčů Lva. A kdyby některá z nich skončila gólem, mohlo být ve vysočanské hale veseleji. Nakonec ale slavil právě ruský kanonýr.



Lákadlo číslo jedna celé KHL dorazilo do Prahy. Příležitost vidět Alexandra Ovečkina si nenechalo ujít přesně 16 317 diváků, kteří se napěchovali do vysočanské multifunkční arény.

Právě pro zápasy s atraktivnějšími soupeři se Lev Praha dočasně přestěhoval ze své domácí Tipsport arény v Holešovicích. A i díky výluce v NHL se tento tah klubu rozhodně vyplatil.

Do moderního stánku přilákal v sobotu Ilja Kovalčuk se svým SKA Petrohrad 12 787 návštěvníků, na Dynamo Moskva s hvězdou Washingtonu přišly ještě o téměř čtyři tisícovky více.

Kolem pražského účastníka Kontinentální ligy se vzdor krátké historii klubu už stačilo vytvořit solidní jádro fanoušků. Ti se i v duelu s posledním vítězem celé soutěže snažili roztleskat celou halu. A i díky bojovné hře domácích hráčů se jim to dařilo solidně.

Show chyběly góly. Kvůli špatnému ledu

Prestižní podívanou tak kazila pouze nízká kvalita ledu, která zapříčinila i jedinou branku zápasu.

„Přikryl jsem puk, ale rozhodčí nepískal. Tak jsem ho chtěl rozehrát, ale jak bylo hodně vody na ledě, tak se doklouzal jen kousek za mě a dopadlo to, jak to dopadlo,“ popisoval smutně gólovou situaci Alexandra Ovečkina brankář Pražanů Tomáš Pöpperle. Inkasoval pouhých 33 vteřin po začátku poslední třetiny, kdy byl led snad nejhorší.

„Snažili jsme se domluvit s rozhodčími posunutí o nějakou minutku, té vody tam opravdu bylo příliš. Ale prý to nepříchází v úvahu. KHL jede na čas,“ litoval po druhé prohře z posledních dvou zápasů v O2 Areně trenér Lva Josef Jandač. I tak si ale jeho tým udělal parádní reklamu. Ve čtrnáctém zápase v historii klubu zaznamenal divácký rekord celé ligy.

Ruský útočník Alexandr Ovečkin byl hvězdou zápasu KHL. Jediným gólem rozhodl o výhře Dynama Moskva nad pražským Lvem. Po zápase podepsal jednomu z fanoušků dres Washingtonu.
Ruský útočník Alexandr Ovečkin byl hvězdou zápasu KHL. Jediným gólem rozhodl o výhře Dynama Moskva nad pražským Lvem. Po zápase podepsal jednomu z fanoušků dres Washingtonu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud