Pavel Bárta
27. října 2012 • 18:23

Odvolaný kouč Jandač: Pořád jsem věřil, že to zlomíme

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový tým, nová zkušenost. V dobrém i zlém. Josef Jandač přišel do pražského Lva jako krotitel, který nováčka KHL vycvičí tak, aby se mohl zařadit mezi honoraci soutěže. Po oslnivém vstupu do sezony však násedovalo sedm porážek v řadě. A kouč českého zástupce v nejlepší evropské lize pocítil vrtkavost trenérského štěstí.



"Co jsem mohl čekat? Zodpovědnost za výsledky nesu já," říká 43letý kouč, který v 19 zápasech tým dovedl k osmi výhrám a o bod s ním zaostával za pozicí zajišťující play off, se dvěma zápasy k dobru.

Něco takového vás potkalo vůbec poprvé, že?
"Jen kdysi v Liberci jsem odcházel po dohodě, když došlo k tragickému úmrtí Pavla Kábrta, nechtěl jsem pokračovat. Ale to je trenérský život. Musím si vyzkoušet i tuhle jeho stránku. KHL je hodně kvalitní soutěž, příchod hráčů z NHL jí ještě pozvedl. Hrají se tam výborné, těžké, vyrovnané zápasy, i v tom spočívá její kouzlo. A já jsem rád i za tu krátkou zkušenost, kterou s ní mám."

Mrzí vás, že musíte odejít od rozdělané práce?
"Mrzí mě to a navíc je to čerstvé. Takhle to je, každý odvolaný trenér se necítí příjemně, ale kdo tohle řemeslo dělá, musí s tím počítat. Když sedmkrát po sobě prohrajeme, co jsem mohl čekat?"

A čekal jste to?
"Měli jsme sérii proti těžkým soupeřům, do toho přišla zranění, porážky se nastřádaly. Pořád jsem věřil, že to zlomíme. Ale nejsem malej, abych si nedokázal spočítat, co by mohlo nastat. Spíš mě mrzí, že některá utkání, co byla na hraně, se zlomila na stranu soupeře. Dynamo Moskva, Petrohrad, Kazaň, to byly vyrovnané zápasy, co se mohly otočit v náš prospěch. Jenže to se nestalo."

Jste zklamaný?
"Moc dobrou náladu z toho nemám, to je jasné. Šel jsem do nového projektu, nové soutěže a dopadlo to takhle. Ale myslím, že ten tým se ještě zvedne a odrazí se. Stačí jednou vyhrát a Lev bude zase v klidnějších vodách. Každá série jednou skončí a skončí i tahle. S hráči se mi pracovalo dobře. Ale zodpovědnost za výsledky nesu já. A ty v posledních zápasech nebyly. Vedení se takhle rozhodlo a já to respektuju."


Celý rozhovor s Josefem Jandačem čtěte v Nedělním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud