19. února 2013 • 14:55

Lev jde do play off KHL! V Moskvě chce alespoň jednou vyhrát

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

S cílem ukořistit alespoň jedno vítězství ze dvou úvodních zápasů na ledě favorita vstoupí ve středu do osmifinálové série play off Kontinentální ligy proti CSKA Moskva hokejisté Lva Praha. Přijímají přitom roli outsidera, který je připravený pokusit se o překvapení na účet bývalého armádního klubu.



"CSKA je jasný favorit série, ale my do ní teď můžeme jít s dobrým sebevědomím. Poslední zápasy nás utvrdily v tom, že můžeme hrát se všemi silnými soupeři, a já věřím, že CSKA pořádně potrápíme. Ideální by samozřejmě bylo odvézt si alespoň jedno vítězství, protože pak se ta karta obrací," uvedl kouč Václav Sýkora.

Ze skutečnosti, že sérii hranou na čtyři vítězství zahajují Pražané v ruské metropoli, si těžkou hlavu nedělá, spíše naopak.

"Ne vždy je výhodou začínat play off doma, protože tam se čekají dva body ze dvou zápasů a hlavně od favorita, což je vždy trochu ošidné. V tomto budeme trošku v psychické výhodě a já věřím, že se nám to podaří využít," řekl Sýkora.

Dobrou zprávou pro tým je uzdravení nejproduktivnějšího hráče týmu Jakuba Klepiše. "To je samozřejmě skvělé. Celkově jsme se trošku stabilizovali a hrajeme zase jako tým, tedy jako na začátku. Šlapou všechny čtyři lajny a můžou dát všechny gól, což je nejdůležitější a pro play off i nezbytné," řekl ČTK kapitán Jiří Novotný.

S výhledem na play off je prý jedině dobře, že Lvi museli hrát naplno až do posledního zápasu a bojovat o každý bod.

"Každý zápas jsme museli vyhrát za tři body a jak se ukázalo, tak je štěstí, že se nám povedla ta vítězná šňůra pěti zápasů, jinak se mohlo rozhodovat až poslední zápas. Sáhli jsme si na dno, měli jsme i pár zraněných, ale semkli jsme se a týmu to akorát prospělo," myslí si Novotný.

Lev si minisérii proti nadcházejícímu soupeři vyzkoušel už v dlouhodobé části sezony. Proti CSKA sehrál oba dva zápasy během týdne a neuhrál při výsledcích 0:3 a 2:3 ani bod.

"Je to teď ale trošku jiný tým. S Dacjukem, Grabovským a dalšíma klukama, které tam měli, byla ta síla úplně jiná, ale pořád tam jsou vynikající hráči jako Radulov, Širokov, Persson... Nebude to nic jednoduchého. Určitě je to ale soupeř, s kterým lze hrát," věří Novotný.

Chybí Gynge a Bartečko, s týmem do Ruska však již cestuje Christensen, jenž by se mohl zařadit do sestavy v průběhu série. Středeční zápas začne v 16:30 SEČ, stejný začátek má také druhý díl série ve čtvrtek. Oba duely lze sledovat v přímém přenosu na Sport 1.

útočník Jakub Klepiš
útočník Jakub Klepiš

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud