7. června 2013 • 15:07

Ach ti Rusové. KHL láká Gončara na 7 milionů dolarů, Malkin prý dostane 15

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po těžko pochopitelném krachu ruského týmu na mistrovství světa ve Finsku (porážky s Francií 1:2 a ve čtvrtfinále s USA 3:8) se do kritiky poměrů v KHL pustil legendární obránce sborné Vjačeslav Fetisov. Má za to, že charakter reprezentantů a dalších kvalitních hráčů v soutěži vydatně kazí nemorální finanční spirála, rozpoutaná ruskými ligovými kluby. Podle Fetisova pak takoví hokejisté ztrácí motivaci, přestávají být hladoví a na hře národního mužstva je to znát.



Jak se zdá, v dohledné době na změnu přemýšlení nedojde a miliardáři na pozicích majitelů týmů budou dál jaksepatří utrácet, pro zisk Gagarinova poháru jsou zřejmě ochotni udělat cokoli.

Jak píše list Ottawa Sun, vedení Magnitogorsku už připravilo smlouvu pro Sergeje Gončara na 7 milionů dolarů ročně. Podle některých zdrojů už měl 39letý obránce na nabídku dokonce kývnout. Obránce Senators a v minulosti Pittsburghu či Washingtonu je s Magnitogorskem úzce spjatý, při výlukách v NHL za Metallurg pravidelně hraje.

Na stejné místo by se podle zpráv serveru National Post mohl už po následujícím ročníku NHL vydat Jevgenij Malkin, rodák z ruského ocelářského města. Světové ofenzivní superstar příští rok vyprší v Pittsburghu pětiletý kontrakt na 43,5 milionu dolarů a je prý málo pravděpodobné, že si ho Penguins budou moci nadále dovolit. Proti je totiž platový strop NHL.

Všeobecně se má za to, že Pittsburgh si ponechá Sidney Crosbyho a pak se rozhodne, zda se domluví na novém kontraktu s Malkinem, anebo si ponechá produktivního obránce Krise Letanga. Magnitogorsk už prý s Malkinem předběžně jednal a ve vzduchu visí ohromující roční mzda 15 milionů dolarů.

Což je například roční rozpočet tří ambiciózních klubů české extraligy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud