Pavel Bárta
8. září 2013 • 14:19

Zápas se Lvem? Rádi se vidíme, líčí Lukáš Kašpar z Donbassu

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z DONĚCKU | Šikovnou tečí obstaral ve 3.minutě pátečního zápasu se Slovanem Bratislava premiérovou trefu Doněcku v nové sezoně KHL. „V předchozích sezonách jsem na gól čekal deset, čtrnáct zápasů. Takhle to z člověka aspoň rychle spadne,“ liboval si Lukáš Kašpar, jeden ze členů českého triumvirátu v týmu soupeře pražského Lva při jeho prvním vystoupení v nové sezoně.



„Utkání proti Lvu se od ostatních liší hlavně v tom, že hodně kluků z týmu znám. Rádi se vidíme, občas je i trochu sranda. Ale jinak to je zápas jako každý jiný. Ani jsme neměli moc času si spolu popovídat. Kluci přiletěli večer, odjeli na hotel a šli spát. Potkali jsme se jen mezi rozbrusleními,“ líčil 27letý útočník Donbassu po dopoledním rozbruslení, před nímž si nejvíc poklábosil s reprezentačním parťákem a kapitánem Lva Jiřím Novotným.

Tým z ukrajinského Doněcku působí v KHL druhou sezonu, stejně jako pražský celek. Na rozdíl od něj se však v minulé sezoně do vyřazovacích bojů neprotlačil. Tentokrát bude mít vyšší ambice. V úvodním střetnutím si se Slovanem i díky Kašparovu gólu poradil 4:2. „Cílem je určitě play off. Chtěli bychom jít zase trochu dál a myslím, že máme hodně silné mužstvo, takže toho jsme schopni dosáhnout,“ předpověděl autor pevní trefy.

V Doněcku působí Kašpar od samého začátku, předtím mistr světa z roku 2010 strávil dvě sezony v kazašské Astaně. „Jsem tu teprve rok, ale musím říct, že město je parádní. Jedno z lepších měst v KHL. Žije se tu v pohodě, když to srovnám s jinými v lize, je evropštější, než ta ruská. A co si pamatuju z Astany, tam třeba ani na ulicích moc lidí nebylo, Doněck je živější,“ dodal jeden ze tří Čechů v týmu.

Kromě litvínovského odchovance za Donbass válčí bývalý pardubický obránce Jan Kolář a další útočník Václav Nedorost, který se zotavuje po operaci kolena. Naskočit by měl zhruba do týdne. „Je paráda, že se nás sešlo takhle víc. Oba to jsou super kluci, máme v týmu ještě dva dva Slováky a celá ta legie cizinců je trošku větší než v jiných týmech. To tomu trochu pomáhá, člověk se cítí líp,“ uzavřel Lukáš Kašpar.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud