Miroslav Horák
30. prosince 2013 • 12:15

Do Kazaně jdu vyhrát Gagarina, vzkázal útočník Petružálek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letos na jaře si odskočil z Chabarovsku do moskevského Dynama a byl z toho ruský titul. Nyní Jakub Petružálek odchází od čínských hranic znovu, ovšem definitivně. Jeden z nejoceňovanějších českých hráčů v KHL přestupuje do nadupané Kazaně. Cíl zůstává stejný – dobýt Gagarinův pohár. „Děkuju osudu, že mi nadělil takovou šanci, mám teď znovu šanci poprat se o Gagarina,“ prohlásil 28letý útočník v první reakci na změnu dresu.



Ta byla takřka nevyhnutelná či lépe řečeno očekávaná. Petružálek před třemi týdny oznámil, že mu Amur dluží na výplatách a společně se dvěma spoluhráči podal podnět k disciplinární komisi KHL, aby rozvázala jejich kontrakty s Chabarovskem.

Bylo takřka jisté, že uznávaný bojovník Amuru odejde ke konkurenci. V pondělí ráno vyšlo najevo, že novou štací bude Kazaň, lídr Východní konference KHL a jeden z horkých kandidátů na mistrovskou korunovaci.

I přes tento vynucený krok Petružálek neztratí sympatie fanoušků Chabarovsku. Ty si po svém příchodu v létě 2011 velice rychle získal výbornými výkony a také družnou povahou. Celkem během necelých tří ročníků nasbíral úctyhodné 104 body (50+54) ve 135 utkáních. Díky této kvalitní práci si obstaral i místo v národním týmu.

„Chci poděkovat všem zaměstnancům klubu, fanouškům a lidem v Chabarovsku za to, že jsem tam mohl prožít tři úžasné roky. Byly těžké, ale taky nádherné. Měli jsme dobré i špatné zápasy, ovšem fanoušci nás pokaždé podrželi. Za to jim patří obrovský dík. Hokejový byznys je však takový, že nikdy nevíš, co bude zítra,“ vzkázal Petružálek na rozloučenou.

Jakub Petružálek v dresu Amuru Chabarovsk, teď bude hrát za Kazaň a rád by vyhrál celou KHL
Jakub Petružálek v dresu Amuru Chabarovsk, teď bude hrát za Kazaň a rád by vyhrál celou KHL

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud