26. února 2014 • 20:44

Omsk vyloupil Petrohrad, naději na play off pomohl vykřesat Blaťák

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Miroslav Blaťák pomohl třemi asistencemi hokejistům Omsku v KHL k vítězství 5:4 v prodloužení na ledě favorizovaného Petrohradu. Svěřenci kouče Miloše Říhy v prvním utkání po olympijské pauze přerušili sérii tří porážek a svou ztrátu na osmé místo ve Východní konferenci a postup do play off snížili na pět bodů.



"Budeme bojovat až do konce," uvedl Říha před závěrečnými třemi duely základní části.

Zápas v Petrohradu rozhodla 63. minuta, kdy Blaťák zavezl puk do útočného pásma a založil akci, na jejímž konci Sergej Širokov překonal bekhendem Alexandra Saláka. Do prodloužení zápas dospěl poté, co Patrick Thoresen 14 sekund před třetí sirénou po výborné přihrávce Romana Červenky vyrovnal na 4:4 a rozčílil trenéra Říhu. Český útočník předtím také skóroval, když snížil v úvodu druhé třetiny na 1:2. Červenka skóroval ve třetím utkání KHL po sobě a z posledních sedmi duelů má bilanci 6+3.

Čtyřikrát inkasoval další gólman českého olympijského výběru v Soči Jakub Kovář z Jekatěrinburgu, který v Jaroslavli podlehl 3:5. Kovář, který v lednu udržel v KHL tři čistá konta a byl stejně jako v prosinci vyhlášen nejlepším brankářem měsíce, dnes kapituloval už po 53 sekundách. Hosté se za stavu 4:3 snažili o vyrovnání při hře bez brankáře, ale v čase 59:59 zpečetil vítězství Lokomotivu do prázdné klece Jegor Averin.

CSKA Moskva zvítězil v derby nad Spartakem 2:1, ale přišel o hvězdného útočníka Alexandra Radulova. Ruský reprezentant nedohrál zápas po střetu s Vsevolodem Sorokinem s podezřením na otřes mozku.

Kontinentální hokejová liga:

Čeljabinsk - Dynamo Moskva 3:5, Magnitogorsk - Viťaz Podolsk 0:2, Ufa - Nižnij Novgorod 2:1 v prodl., Čerepovec - Chanty-Mansijsk 4:1 (za hosty Smoleňák 1+0), Jaroslavl - Jekatěrinburg 5:3, Kazaň - Nižněkamsk 7:3 (Vincour 0+2, Petružálek 0+1 - Koukal 1+0, Netík 0+1), Atlant Mytišči - Barys Astana 5:1, CSKA Moskva - Spartak Moskva 2:1, Petrohrad - Omsk 4:5 v prodl. (Červenka 1+0 - Blaťák 0+3),

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud