Jakub Hlaváč
11. března 2014 • 04:30

Hokejový baseballista Řepík nádherně skóroval přímo ze vzduchu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uznalá poklona, tahle trefa si ji zaslouží. Lví hokejista Michal Řepík v pondělí předvedl Záhřebu umění solidně vydělávajícího baseballisty. Na výhře 5:2 se podílel vskutku spektakulárním gólem. Padající kotouč napálil do sítě přímo ze vzduchu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 3. • 19:30
KHL Medveščak Zagreb
KHL Medveščak Zagreb
2:5
ONLINE
10. března
19:30
HC Lev Praha
HC Lev Praha
Góly

Domácí: 36:05. Kane, 39:07. Martinovič

Hosté: 32:15. Thörnberg, 35:29. Řepík, 49:37. Ullström, 56:32. Thörnberg, 59:02. Vrána

Sestavy

Domácí: Brust (Dekanich) – Popovič, Martinovič, Švarný, Foster, Klubertanz, Katič, O'Connor – Thomas, Murley, Cheechoo – Linglet, Vesce, Ellison – Ryan, Jessiman, Glumac – Kane, Murray, Bjorkstrand – Nyström.

Hosté: Vehanen (Engren) – Ševc, Mäenpää, Oystrick, Němec, Jaakola, O'Byrne, Nakládal, Gragnani – Ullström, Novotný, Azevedo – Sekáč, Vrána, Thörnberg – Zackrisson, Kapanen, Řepík – Ridderwall, Cingel, Matai.

Rozhodčí

Olenin, Bondar – Sivov, Šeljanin

Stadion

Dom Sportova Zagreb

Návštěva

6500 diváků

Umlčet fanoušky Medveščaku, to je výkon hodný mistra. Vždyť ti jsou zvyklí hučet a fandit sekundu po sekundě. Obvykle je nezastaví nic. Ani inkasovaná branka. Michal Řepík jim však sebral dech. Ostatně jako všem aktérům duelu.

Napálit letící kotouč z otočky s takovou razancí a přesností, to je lahůdková záležitost. Ohromený brankář Barry Brust vůbec nechápal, co se stalo a jeho spoluhráči jen hodně opatrně zvedali ruce s přáním reklamace hry vysokou holí.

VIDEO: Řepík si připsal parádní branku

„Párkrát jsem baseball hrál,“ smál se hrdina okamžiku po vítězném duelu. „Viděl jsem ten puk padat a tohle je samozřejmě i trošku o štěstí. Snažil jsem se to napálit a spadlo to tam,“ pochvaloval si.

Na střídačce se mu okamžitě dostalo zasloužených ovací. Parťáci mu klepali po náramenících, nálada byla parádní i během kontroly videa. „Byl jsem si téměř stoprocentně jistý, že to bude platit. Hokejku jsem si kontroloval,“ říkal pětadvacetiletý hráč.

Kdy svůj kousek zopakuje těžko odhadovat, protože… „Nepamatuji, že by se mi to někdy dříve povedlo. Jak jsem říkal, je to se štěstím, nestává se to moc často. Jsem moc rád, že se to podařilo,“ dodával Řepík.

V dramatickém zápase, který se však ve třetím dějství proměnil v show Pražanů, padl ještě jeden extra pohledný gól. Na svědomí ho měl střelec vskutku sváteční, chorvatský zadák Saša Martinovič, který využil trestné střílení.

Od muže, který své ruce obvykle používá spíše k políčkování soupeřů asi ani finský brankář Petri Vehanen nečekal takovou kličkovanou. Jedno naznačení rameny, druhé, stažení puku a už jenom přehodit beton bezvládně ležícího gólmana. Nádhera.

Nádherný je pro hráče českého klubu i stav série prvního kola play off KHL. Už v úterý mohou Medveščak vyřadit, vedou 3:0 na zápasy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud