31. března 2014 • 10:25

Petrohrad jako Rusko v Soči. Velké hvězdy a nečekaný krach

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krach opět vystřídal krach. Hokejový Petrohrad znovu nezvládl svou misi, zase se z play off poroučel ještě před finále KHL. Ve 2. kole play off ho vypoklonkovala Jaroslavl. „Bylo to stejné jako s Ruskem v Soči,“ posteskl si Alexandr Medveděv, ředitel ligy a zároveň SKA.



Miliony a miliony rublů opět propadly do ztracena. Jimi živené hvězdy znovu nedokázaly splnit vytyčené cíle, selhaly. Klub hýčkaný jako chlouba města, dotovaný místními oligarchy, znovu musí řešit otázku: „Proč to nevyšlo tentokrát?“

„Lokomotiv hrál naprosto skvěle. Šel jsem do jejich kabiny a blahopřál,“ říkal Medveděv. „Petrohrad měl opět hvězdné obsazení. A opět to nestačilo. Vidím tu paralelu s ruskou reprezentací v Soči,“ pokračoval.

Vyjádřil radost nad tím, jak se klub dokázal resuscitovat z tragédie, kdy letadlo s jeho hráči v roce 2011 tragicky havarovalo. Při nehodě zemřelo 44 lidí ze 45. Lokomotiv následující sezonu vynechal.

„Měli bychom na ně být hrdí. Trenér Dave King jim naordinoval skvělou taktiku. Podle mého předčil Jukku Jalonena. Ztratili jsme kvůli zranění některé hráče. Ale od čeho je tam pak trenér? Když je nedokázal nahradit?“ zlobil se vysoký funkcionář v rozhovoru pro web sovsport.ru.

Problémem byly i výkony vůdce mužstva. Ilja Kovalčuk se od olympijských her potýkal se zraněním kolena. V play off skóroval v deseti zápasech pouze třikrát, připsal si jednu asistenci. Od královsky placené hvězdy se čekalo víc.

Medveděv se vyjádřil k dalším otázkám, které jeho soutěž tíží. Vybídl k analýze přínosu zahraničních hráčů, pochválil prakticky neomezené platové stropy. Kdo je chce překročit, musí platit penále do společného fondu. Právě z něj jsou pak dotovány krachující kluby typu Spartaku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud