Jakub Hlaváč
10. dubna 2014 • 13:50

Skvělý brankář, únava Jaroslavle. PĚT důvodů, proč Lev bude ve finále

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 19:00 | Touží po poslední bitvě. Poslední semifinálové. Hokejisté Lva jsou odhodlaní dnes (19.00) ukončit sezonu Lokomotivu Jaroslavl. A tu svou prodloužit v soubojích o Gagarinův pohár. Deník Sport nabízí pět pohledů, proč by dnes měli v O2 Areně uspět.



MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 4. • 19:00
HC Lev Praha
HC Lev Praha
3:2
ONLINE
10. dubna
19:00
Lokomotiv Jaroslavl
Lokomotiv Jaroslavl
Góly

Domácí: 10:45. Řepík, 15:31. Azevedo, 25:56. Birner

Hosté: 16:51. Platt, 37:05. Platt

Sestavy

Domácí: Vehanen (Engren) – Ševc, Mäenpää, Oystrick, Němec, Gragnani, O'Byrne, Nakládal – Ridderwall, Novotný (C), Azevedo – Sekáč, Vrána, Thörnberg – Birner, Kapanen, Řepík – Matai, Zackrisson, Kubalík.

Hosté: Sanford (Kolesnik) – Jakovlev, Kronwall, Višnejvskij, Holos, Vasiljev, Ljubuškin, Gorochov, Sprukts – Averin, Apalkov, Plotnikov – Platt, Petrov, Redlihs – Konkov, Kartajev, Galimov – Musatov, Kapustin, Černikov.

Rozhodčí

Gofman, Ravonin – Sivov, Šeljanin

Stadion

O2 Arena, Praha

Návštěva

9580 diváků

1. Skvělý brankář Vehanen

Stačí napsat tohle jméno a jeden bod máte vyřešený. Finský gólman byl zatím démonem série. Inkasoval jen čtyři góly, dvakrát vychytal nulu. Své soky donutil zmarem mlátit pěstmi do ledu, jejich sebevědomí rozleptal fyzikálně snad nemožnými zákroky. „Musíme zůstat soustředění. To je nyní naše jediná povinnost. Výhra nebo prohra, pořád existuje jen příštích pár okamžiků a na ty musíme být připraveni,“ opakuje svoje heslo mistr světa z Bratislavy.

1,64 Takový průměr obdržených gólů na zápas si drží Petri Vehanen během play off.

2. Udeřit mohou všichni

Vytvořili opravdu široký kádr, za počet podepsaných hráčů byli kritizováni. Teď se ukazuje, že jejich přestupová politika byla prozřetelná. Šéfové Lva si připravili soupisku, ze které mohou v případě zranění opor tahat další a další náhradníky. Plnohodnotné náhradníky. Skórovat tak může každá formace, všechny zůstávají nebezpečné. „Máme spoustu sil, doma to zase předvedeme,“ burcoval forvard Michal ma Řepík po úterní prohře. S takovým důrazem, že mu nešlo nevěřit.

12 Tolik hráčů Pražanů už má ve vyřazovacích bojích na svém kontě alespoň dva góly.

3. Poženou je fanoušci

Jaroslavl měla v domácím prostředí parádní kulisu. Takovou by si přál každý tým. Lvi věří, že se jí můžou dočkat také. „Už na předchozích utkáních v Praze byli lidi skvělí, udělali perfektní atmosféru,“ pochvaloval si Jiří Novotný, kapitán českého celku. Ve čtvrtek se může znovu těšit na návštěvu, která by měla atakovat desetitisícovou hranici. „Chtěli bychom všechny pozvat a poprosit o podporu. Určitě nám hodně pomůže,“ dodával vůdce smečky.

10 241 To je prozatímní domácí divácký rekord Lva v sezoně. Tolik lidí se přišlo podívat v základní části na Petrohrad.

4. Jalonen zná cestu

Že by chodil kolem svých hráčů a klepal je po ramenou, jak šikovně proklouzli do semifinále náročné soutěže? Tak to tedy ani omylem. Trenér Kari Jalonen neslevil ze svých nároků na perfektní dodržování dané taktiky a strategie ani teď. Severský specialista má své metody ozkoušené, od příštího ročníku je bude ordinovat finské reprezentaci. Ačkoliv jeho protějšek Dave King umí v play off také chodit, teď se bude muset sklonit.

7 Tolikrát jako kouč vedl Kari Jalonen svůj tým k triumfu ve finské SM-Lize.

5. Jaroslavl je unavená

Odolávají bolesti fyzické i psychické. Borci Lokomotivu snáší svou roli statečně, ale... Fakt, že mají v nohách o tři zápasy více než Pražané, se občas projeví. Nedokážou dlouhodobě diktovat tempo hry, ztrácí v osobních soubojích. „Ale s vědomím, že mohou skončit, předvedli doma svůj asi nejlepší výkon v sérii,“ všiml si kapitán Jiří Novotný. Jenže teď s touhle mentální zátěží budou do duelu nastupovat znovu. Nesmí si dovolit selhat. Znamenalo by to konec.

358 Tolik minut a 42 sekund k tomu už strávil na ledě během play off Staffan Kronwal, nejvytěžovanější muž Jaroslavle. Ve Lvu má nejvíce obránce Ondřej Němec (333 minut a 40 vteřin).

Hokejisté Lva si ve čtvrtém zápase série proti Jaroslavli postup do finále nezajistili, rozhodnout však můžou už ve čtvrtek v Praze
Hokejisté Lva si ve čtvrtém zápase série proti Jaroslavli postup do finále nezajistili, rozhodnout však můžou už ve čtvrtek v Praze

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud