18. června 2014 • 13:22

Doněck končí v KHL, na vině je špatná politická situace na Ukrajině

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Doněcku nebudou hrát v příští sezoně v Kontinentální lize. Podle informací agentury ITAR-TASS se na tom domluvil šéf soutěže Alexandr Medveděv s prezidentem klubu Borisem Kolesnikovem, důvodem je politická situace na Ukrajině. Donbass by měl hrát v ukrajinské lize.



V Doněcku je již několik týdnů napjatá situace, vyvolaná střety separatistů s ukrajinskými bezpečnostními složkami. I když je v milionové metropoli Doněcké oblasti ve srovnání se Slavjanskem nebo Kramatorskem nepoměrně klidněji, k občasným incidentům podle médií dochází i tam.

Před třemi týdny byla značně poškozena také aréna hokejového klubu, do které vnikli ozbrojenci, vykradli ji a zapálili. Prakticky jistě by tak Donbass, za který doposud hráli i čeští reprezentanti Jan Kolář, Lukáš Kašpar a Václav Nedorost, musel hrát v úvodu nadcházející sezony v azylu.

Již dříve ruská média uvedla, že oficiální informace o budoucnosti Donbassu v KHL budou zveřejněny po volbě prezidenta Ruské hokejové federace, která je na programu dnes.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud