27. května 2014 • 15:01

Útok na halu pro KHL! Podpálili nám jí banditi, hlásí v Doněcku

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bouřlivá situace na Ukrajině výrazně poškodila i její hokejovou chloubu. Ozbrojenci se v noci na dnešek vloupali do haly, kde hraje domácí zápasy v KHL Donbass Doněck, ukradli kancelářské vybavení i klubové auto. A pak neváhali halu zapálit. Požár si nevyžádal žádná zranění, hasiči s ním bojovali do ranních hodin.



V Doněcku probíhají v těch dnech tvrdé boje především o mezinárodní letiště. Na jedné straně stojí ukrajinská armáda. Na druhé proruští povstalci. A ti podle vedení klubu stojí také za útokem na Palác sportu Družba, jak v Doněcku hokejové aréně říkají. K zápasům v KHL tam v uplynulé sezoně nastupovala i trojice Čechů Václav Nedorost, Jan Kolář a Lukáš Kašpar.

„Obracíme se na všechny, kteří stále sympatizují s bandity z Doněcké lidové republiky, kteří terorizují východní Ukrajinu. Opravdu si takto představujete budoucnost pro sebe a své děti?“ ptají se představitelé klubu na jeho oficiálních stránkách.

Podle vedení klubu stojí za útokem na hokejovou halu proruští ozbrojenci
Podle vedení klubu stojí za útokem na hokejovou halu proruští ozbrojenci

"Viděl jsem fotografie shořeného stadionu a je mi z toho smutno. Myslel jsem si, že si účastníci konfliktu budou vybírat jiné cíle a ne sportoviště," povzdechl si slovenský brankář Ján Laco.

Rozčarovaný je také trenér Andrej Nazarov. „Hokej byl vždy v apolitickém postavení, ale ani to útočníky nezastavilo.“ Přesto je přesvědčený, že se všechny škody podaří nahradit a tým vstoupí na domácím ledě do nové sezony KHL. Kvůli napjaté situaci v zemi přitom musel v bratislavském azylu už sehrát zápasy semifinálové série se Lvem Praha.

VIDEO | Z hořící hokejové haly se valil hustý dým

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud