17. září 2014 • 20:40

Sobotka chystal góly i bitku, Pöpperle se pakoval už po 12 minutách

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÝSLEDKY | Hokejový útočník Vladimír Sobotka přispěl dvěma asistencemi k výhře Omsku v zápase Kontinentální ligy na ledě Chabarovsku 4:0. Jedna z hlavních letních posil Avangardu se podílela na brankách Sergeje Širokova v 6. a 33. minutě.



Bývalý hráč Bostonu a St. Louis Sobotka se ve třetí třetině dostal i do konfliktu s kapitánem domácích Dmitrijem Tarasovem a přestože shodil i rukavice, k žádné větší bitce mezi nimi nakonec nedošlo, oba hráči dostali pouze dvouminutové tresty.

Sobotka má aktuálně na kontě sedm kanadských bodů za dvě branky a pět asistencí v sedmi zápasech KHL.

Petrohrad vyhrál už pošesté

I šestý zápas v sezoně vyhrál Petrohrad, který porazil Jugru Chanty-Mansijsk na jejím ledě 4:3. Favorit vedl 4:0 už po 12 minutách, když dvakrát skóroval kapitán SKA Ilja Kovalčuk, jenž je s deseti zásahy nejlepším střelcem soutěže. Navíc neproměnil trestné střílení.

Domácí střídali brankáře už v osmé minutě po třetím obdrženém gólu, zápas nedochytal ani Alexander Salák v dresu vítězů. Český reprezentant přepustil své místo po první třetině za stavu 4:0 Jevgeniji Ivannikovovi, který inkasoval tři góly. Dvakrát kapituloval v přesilovce, u gólu na 2:4 asistoval Lukáš Kašpar. Na rozdíl jedné branky snížili domácí v 47. minutě v přesilovce pět na tři, kdy byl na trestné lavici i Roman Červenka.

Pöpperle střídal po třetím gólu

Jen necelých 12 minut vydržel Tomáš Pöpperle v brance Soči, než ho po třetím inkasovaném gólu v duelu s Kazaní nahradil Andrej Gavrilov. Nováček KHL nakonec doma prohrál 0:5.

V úspěšném vstupu do soutěže naopak pokračuje další nový účastník Jokerit Helsinky. Finský celek vyhrál v Nižněkamsku 7:5, hattrickem a přihrávkou k tomu výrazně přispěl útočník Niklas Hagman.

Kontinentální hokejová liga:

Chabarovsk - Omsk 0:4 (Sobotka 0+2),
Vladivostok - Barys Astana 3:2,
Novokuzněck - Ufa 3:2,
Čeljabinsk - Dinamo Riga 2:1 po sam. nájezdech,
Chanty-Mansijsk - Petrohrad 3:4 (za domácí Kašpar 0+1),
Jaroslavl - Jekatěrinburg 2:0 (Novotný 0+1),
Nižněkamsk - Jokerit Helsinky 5:7,
Dynamo Moskva - Magnitogorsk 0:1 po sam. nájezdech,
HK Soči - Kazaň 0:5.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud