20. listopadu 2014 • 09:14

Na Sibiř se hattrick ještě nedostal. V KHL zatkli fanoušky za hozené čepice

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dát tři góly v zápase, to je pro každého hokejistu zážitek. V kariéře se to zdaleka nepovede všem a když už to jednou vyjde, užívá si sportovec po právu zasloužených ovací. A k hokejovému hattricku patří také čepice, které často fanoušci nahází na led. Tento způsob oslavy ale zdá se není všude úplně vítán, o tom svědčí čerstvá historka z KHL.



Server wikipedia.org informuje o tom, že výraz "hattrick" byl poprvé použit zhruba v polovině 19.století během utkání kriketu. Ve Spojených státech se začal používat zhruba kolem roku 1940 právě díky hokejové NHL a teď už je tento pojem dávno globálním termínem. Tedy pravděpodobně všude kromě Sibiře.

Když v úterý proti Kazani vstřelil domácí hokejista Jarno Koskiranta třetí branku zápasu, několik fanoušků se rozhodlo, že sedmadvacetiletého centra ocení vhozením čepic na led. To se ale vůbec nelíbilo místní policii, která zatkla trojici příznivců domácího týmu a jednoho klubového zaměstnance. Důvod? Podle serveru SovSport prý "narušovali klid na veřejných místech."

"V Novosibirsku asi ještě nikdo nevstřelil hattrick a policie tedy není na podobné reakce fanoušků zvyklá," řekl pro championat.com generální manažer klubu Cyril Fastovskij. "Uděláme všechno proto, aby se nic podobného už neopakovalo," dodal.

Snad tím nemyslel třeba to, že do budoucna se nebude smět do haly Sibiru s čepicí na hlavě...

VIDEO: Hattrick v čase 5:00

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud