2. února 2015 • 09:20

Kovář pronásleduje Radulova. Zvládne Čech vést i bodování KHL?

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět bodů a má ho. To není úplně beznadějné. Až se Jan Kovář příští týden vrátí z reprezentačního srazu do kolotoče KHL, bude mít před sebou náročné, ovšem nikterak nereálné zadání. Dohnat Alexandra Radulova v čele produktivity soutěže. Eso z Magnitogorsku je aktuálně třetí, kdyby svoji misi dotáhlo, vedli by Češi bodování dvou nejkvalitnějších soutěží světa.



Upřímně, dohnat Radulova bude fuška. I přesto, že živel z CSKA vynechal pro zranění podstatnou porci utkání, totiž všechny válcuje. To Jan Kovář poslední dva zápasy nezapsal ani bod. Přesto má stále naději, že se jako první Čech protlačí až na vrchol produktivity. Nahrává mu i skutečnost, že jeho Magnitogorsk našel v nepřerušeném programu KHL týdenní skulinu a Kovář tak ani během reprezentační pauzy nepřijde o žádný ligový zápas. Radulov bude během té doby hrát pouze jednou.

Kovářovi by v osmi zbývajících duelech musel smazat jeho náskok, k čemuž už se v posledních týdnech průběžně přibližoval. V sezoně si nicméně s parťákem Danisem Zaripovem poradili i přesto, že jim ve formaci jedenáct zápasů scházel zraněný kapitán Sergej Mozjakin, nejspolehlivější mašina na góly a asistence v uplynulých letech.

Kanadské bodování KHL:

1. Radulov (CSKA) 39 utkání - 62 bodů (20+42)

2. Panarin (Petrohrad) 51 utkání - 58 bodů (25+33)

3. Kovář (Magnitogorsk) 52 utkání - 57 bodů (19+38)

4. Zaripov (Magnitogorsk) 52 utkání - 54 bodů (22+32)

5. Moses (Jokerit) 52 utkání - 53 bodů (33+20)

I současné postavení by ale bývalé plzeňské hvězdě zaručilo prvenství. Stala by se opět nejproduktivnějším cizincem KHL, jako se jí to povedlo už loni v premiérovém ročníku. Stejného úspěchu dosáhl z krajanů jen před šesti lety Jan Marek. Kromě Tomáše Vlasáka v roce 2003, kdy mu náramně vyšlo angažmá v Omsku, žádný Čech bodování v Rusku nevyhrál. Od vzniku KHL v roce 2008 navíc její produktivitu ovládají jen zmínění Mozjakin (4x) a Radulov (2x).

Pokud by se Kovářovi v závěru ročníku, kdy má jeho tým už jisté play off, přece jen podařilo vyšplhat až na vrchol, a Jakub Voráček by v NHL dál udržel svoji senzační pozici v čele, byl by to pro českého fanouška báječný pohled.

A to ještě navrch Kovářův bratr Jakub, který se kvůli zápasům svého Jekatěrinburgu musel omluvit z národního týmu, vede s osmi čistými konty pořadí brankářů KHL…

Kanadské bodování NHL:

1. Voráček (Philadelphia) - 51 utkání - 58 bodů (17+41)

2. Seguin (Dallas) - 49 utkání - 56 bodů (28+28)

3. Kane (Chicago) - 50 utkání - 56 bodů (25+31)

4. Giroux (Philadelphia) - 50 utkání - 52 bodů (16+36)

5. Bäckström (Washington) - 50 utkání - 52 bodů (15+37)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud