29. května 2015 • 10:19

Sobotka se do NHL nevrací, zůstává u nás, tvrdí prezident Omsku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Vladimír Sobotka bude i v nadcházející sezoně působit v Avangardu Omsk v KHL. Sedmadvacetiletý centr uzavřel loni s Omskem tříletý kontrakt, v kterém má ale klauzuli, že může po každé sezoně zvolit návrat do NHL, kde patří St. Louis. Prezident Omsku Vladimir Šalajev na oficiálních stránkách klubu informoval, že Sobotka zůstává.



"Včera jsme s Vladimírem Sobotkou jednali a dohodli jsme se, že zůstává hráčem našeho klubu i na další sezonu," řekl Šalajev.

Sobotka opustil NHL poté, co se nedohodl se St. Louis jako chráněný volný hráč na nové smlouvě. Po konci tříletého kontraktu s celkovým příjmem 3,9 milionu dolarů mu zámořský klub nabídl roční smlouvu s platem 2,7 milionu dolarů, on sám chtěl rovné tři miliony. Arbitráž mu pak přiřkla pro další působení v St. Louis roční smlouvu na 2,725 milionu dolarů, ale bývalý hráč Slavie se mezitím dohodl s Omskem, kde má údajně až 4,5 milionu dolarů za sezonu "čistého".

"Podmínky kontraktu z minulého roku zůstaly nezměněny. Vladimír řekl, že se mu líbí hrát v našem klubu, je spokojený s vytížením na ledě a s důvěrou od trenérů. Stal se jedním z lídrů týmu a chce pro klub odvést maximum," navázal Šalajev.

Sobotka si v základní části KHL připsal v 53 zápasech 38 bodů za 10 branek a 28 asistencí. V play off kvůli zranění stihl jen čtyři zápasy a zaznamenal dva body za gól a přihrávku. "Ukázal, že to byla správná volba, že jsme ho do Avangardu chtěli. Podobnou hru od něj čekáme v nové sezoně," dodal Šalajev na adresu odchovance Třebíče, který má v NHL na kontě za Boston a St. Louis 381 utkání a 123 bodů za 35 gólů a 88 asistencí. Ve 40 duelech play off přidal tři přesné zásahy a devět přihrávek.

V Omsku spolu s ním budou působit dva krajané. Brankář Dominik Furch přišel ze Slavie a obránce Michal Kempný z Komety Brno.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud