3. června 2015 • 11:20

Slovan dosud neposkytl finanční záruky, v KHL může skončit

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hráči prý nedostali výplatu od loňského listopadu. Městu dluží Slovan Bratislava za pronájem arény. Situace připomíná dusno před bouří, v nejbližších dnech se má rozhodnout, co bude v další sezoně. Slovenský klub, který tři roky působí v KHL, zatím nesložil finanční záruky pro účast v ruské soutěži, jeho další budoucnost je tak značně nejistá.



Tyto informace oficiálně potvrdil i předseda představenstva KHL Gennadij Timčenko. Sezona začne 24. srpna, ale na dotaz, zda Slovan bude i nadále v této lize hrát, nedokázal odpovědět ani on. „Nevím,“ citovala stručnou odpověď jednoho z bossů KHL agentura TASS.

Už v polovině května podal Slovan nezávaznou přihlášku do slovenské nejvyšší soutěže, představitelé klubu však současně tvrdí, že jejich prioritou je setrvat v KHL. „Slovan navzdory všemu usiluje o splnění podmínek potřebných pro pokračovaní v KHL v sezoně 2015/2016“, dali na vědomí v prohlášení zveřejněném na oficiálním klubovém webu.

Hráčům dluží na výplatách, někteří ztratili trpělivost a odešli. „Rozhodnutí padne v polovině června, do té doby mají kluby možnost doložit finanční připravenost i jiné nutné podmínky,“ řekl nedávno další představitel KHL Dmitrij Černyšenko. „Klubu se snažíme pomoci, záleží na tom, jak vyřeší financování. Prostor máme zhruba ještě měsíc,“ uvedl s tím, že ruská soutěž má zájem, aby Slovan přežil.

Otázkou je, zda se Slovan dá vůbec vzkřísit tak, aby v KHL mohl pokračovat. Jen za pronájem domácí arény dluží městu údajně 400 tisíc eur (téměř 11 milionů korun). „Víckrát už jsme vyrovnávali dluhy po skončení sezony. I v tomto případě závazky vyrovnáme,“ ujistil generální manažer Maroš Krajči.  Magistrát však vyhrožuje soudem.

Slovan do KHL vstoupil v roce 2012, během tří sezon v ní obsadil 13., 21. a 26.místo. Tento přední klub byl v roce 1979 mistrem Československa, po rozdělení společného státu triumfoval osmkrát ve slovenském šampionátu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud