23. října 2015 • 20:45

Odpoledne nominace, večer bitka. Kundrátek v KHL shodil rukavice

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po sedmi sezonách zamířil v létě český obránce Tomáš Kundrátek ze zámoří do Evropy. Nově válí v KHL v barvách Dinama Riga a i když branku ještě nezaznamenal, devět už jich zvládl připravit. A čerstvý reprezentant také ukázal, že se v Americe naučil prát. Včera si to rozdal s Nikolajem Prochorkinem z Ufy.



Tlak Ufy, několik vzájemně vyměněných úderů před brankou soupeře a už to jelo. Český zadák jasně ukázal, že do jeho prostoru žádní drzí vetřelci nesmí. Nikolaj Prochorkin to vyzkoušel a musel se bývalému obránci Washingtonu Capitals zpovídat.

Ruský útočník sice rozdal první údery a splnil si svou "povinnost" jedné bitky do roka, kterou podle serveru Hockey Fights poslední tři ročníky dodržuje, poslední slovo měl ale Kundrátek.

VIDEO: Kundrátek a jeho první bitka v KHL

Jakmile dokázal uvolnit svou pravou ruku, zapracoval na soupeřově dresu a o čtyři roky mladšího soupeře poslal k ledu. Ani to ale mužstvo nenabudilo, Riga zápas prohrála 1:3.

To všechno se stalo ve stejný den, kdy byl obránce nominován na blížící se Karjala Cup. V dresu národního týmu se naposledy objevil v sezoně 2007/08.

Kundrátek je pětadvacetiletý, dobře stavěný zadák. Během svých mladších let reprezentoval na veškerých úrovních a v roce 2008 byl týmem New York Rangers draftován ve třetím kole. NHL si vyzkoušel v dresu Washingtonu a ve třiceti utkáních vstřelil jeden gól. Upylnulé dvě sezony hájil barvy Hershey Bears v AHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud