21. listopadu 2015 • 18:23

Koukal třemi body pomohl Jekatěrinburgu otočit zápas v Soči

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Petr Koukal se v Kontinentální lize gólem a dvěma přihrávkami zasloužil o vítězství hokejistů Jekatěrinburgu na ledě Soči 6:5 v prodloužení. Avtomobilist, v jehož brance si připsal 26 zákroků Jakub Kovář, uspěl po sérii čtyř porážek.



Soči si vypracovalo náskok 4:1 a vedlo až do závěru 59. minuty, kdy se povedlo hostům vyrovnat na 5:5. Na povedené stíhací jízdě Jekatěrinburgu se pátým gólem v sezoně v 58. minutě podílel i Koukal. Rozhodnutí padlo v úvodu 62. minuty, kdy za Koukalova přispění skóroval v přesilové hře Nikolaj Timašov.

Jekatěrinburg se dostal na druhé místo Charlamovovy divize za Magnitogorsk, který porazil Togliatti 3:2 po samostatných nájezdech i díky trefě Tomáše Filippiho, jenž v polovině utkání vyrovnal na 1:1. V rozstřelu rozhodl o výhře Metallurgu nejproduktivnější hráč soutěže Sergej Mozjakin.

Nejlepším týmem KHL je Jaroslavl, která zdolala Chanty-Mansijsk 3:1 a po nedávné sérii pěti porážek vyhrála potřetí za sebou. U posledního gólu zápasu, který dal Lokomotiv do prázdné branky, asistoval Jiří Novotný.

Omsk podlehl 1:3 na ledě Spartaku Moskva i kvůli velké chybě brankáře Denise Kostina, který ve 22. minutě rozehrál puk přímo na hokejku Jevgenije Bodrova, jenž poslal domácí tým v oslabení do vedení 2:1. Dvacetiletého ruského gólmana pak vystřídal Dominik Furch, jenž pochytal 25 střel a inkasoval pouze jednou, ale jeho spoluhráči už další branku nepřidali.

Kontinentální hokejová liga:
Magnitogorsk - Lada Togliatti 3:2 po sam. nájezdech (za domácí Filippi 1+0),
Ufa - Kazaň 4:2,
Čerepovec - Slovan Bratislava 1:2,
Jaroslavl - Chanty-Mansijsk 3:1 (za domácí Novotný 0+1),
Jokerit Helsinky - Barys Astana 2:0,
Spartak Moskva - Omsk 3:1 (za hosty Kempný 0+1),
CSKA Moskva - Záhřeb 3:1,
HK Soči - Jekatěrinburg 5:6 v prodl. (za hosty Koukal 1+2).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud