16. února 2016 • 21:25

Omsk vyhrál Východní konferenci KHL, postup ukořistil i Koukal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Omsku prohráli v KHL domácí duel s Novosibirskem 2:3 po samostatných nájezdech, přesto si před posledním zápasem základní části zajistili konečné prvenství ve Východní konferenci. Před dnešním soupeřem mají tříbodový náskok a lepší vzájemnou bilanci a neohrozí je už ani Magnitogorsk, který prohrál doma 0:1 s Čeljabinskem.



Avangard prohrál popáté z posledních šesti zápasů. Přitom po dvou bezbrankových třetinách se ujal nad Novosibirskem po asistencích Martina Erata vedení 2:0, ale soupeř vyrovnal a gólman Dominik Furch nakonec prohrál český duel s Alexandrem Salákem, třebaže při nájezdech stál v brance Novosibirsku Nikita Bespalov.

Závěr základní části KHL naopak skvěle vyšel Jekatěrinburgu, který porazil 3:0 Chanty-Mansijsk a po šestém vítězství za sebou si zajistil play off. Petr Koukal si připsal jednu asistenci, Avtomobilist vyhrál deset z posledních 11 zápasů.

O posledním postupovém místě se rozhodne až ve čtvrtek v závěrečném hracím dnu, ale o tři body blíže má k němu Nižněkamsk. Po vítězství 6:3 v Togliatti Něftěchimik přeskočil Astanu, která prohrála 2:5 v Kazani.

V dnešním bohatém programu se mezi střelce zapsali čtyři čeští hokejisté a všichni přispěli k vítězství. Ondřej Němec z Čerepovce o něm dokonce rozhodl, když svým druhým gólem v utkání ukončil prodloužení na ledě favorizovaného Nižního Novgorodu (5:4). Skóroval i Jiří Novotný, jehož Jaroslavl naopak podle papírových předpokladů porazila Medveščak Záhřeb (4:2). Lukáš Radil se podílel na výhře Spartaku Moskva 5:2 na ledě Dynama Minsk v utkání týmů mimo pozice v play off a Roman Horák pomohl gólem k překvapivé výhře Podolsku 4:2 na ledě suveréna základní části CSKA Moskva.

Třetím čistým kontem v sezoně se blýskl Jakub Sedláček z Rigy. Lotyšskému účastníkovi KHL stačil jediný gól k vítězství nad Dynamem Moskva.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Vladivostok 3:1,
Omsk - Novosibirsk 2:3 po sam. nájezdech (za domácí Erat 0+2),
Jekatěrinburg - Chanty-Mansijsk 3:0,
Magnitogorsk - Čeljabinsk 0:1,
Ufa - Novokuzněck 3:4
Lada Togliatti - Nižněkamsk 3:6,
Jaroslavl - Záhřeb 4:2 (za domácí Novotný 1+0),
Kazaň - Barys Astana 5:2,
Nižnij Novgorod - Čerepovec 4:5 v prodl. (za hosty Němec 2+0),
CSKA Moskva - Viťaz Podolsk 2:4 (za hosty Horák 1+0),
Dinamo Minsk - Spartak Moskva 2:5 (za hosty Radil 1+0),
HK Soči - Slovan Bratislava 5:2 (za hosty Kašpar 0+1),
Jokerit Helsinky - Petrohrad 3:1,
Dinamo Riga - Dynamo Moskva 1:0 (Sedláček čisté konto) 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud