27. dubna 2016 • 12:03

NEJ zážitek? Výhra v sedmém finále na CSKA. Víc není, říká Kovář

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kam přijde, tam je zlato. Aspoň za poslední roky na klubové úrovni. Hokejový útočník Jan Kovář slavil před pár dny svůj už třetí mistrovský titul za poslední čtyři sezony, pomohl Magnitogorsku ovládnout KHL. Vítězství v rozhodujícím zápase na ledě CSKA Moskva (3:1) má dodnes v živé paměti. „Víc nemůže být,“ říká.



Zase za sebou má obří porci zápasů, jenom v KHL jich letos odehrál 81, tedy 58 v základní části a dalších 23 v play off. „I s přáteláky se blížím ke stovce a bude to zřejmě přes ni,“ spočítal si Jan Kovář na začátku reprezentačního srazu, který začal včera ve Znojmě a dnes (19.20, PP ČT sport) je jeho bodem první přípravný duel se Švédskem.

Hutná zápasová porce je pravidelná a způsobená tím, že v poslední době Kovář hrává pravidelně play off až do konce. V Plzni nebo v Rusku, na svých dvou posledních klubových štacích slavil vždy mistrovský titul.

„Že bych byl specialista?“ usmíval se ve Znojmě. „Kéž by! Ale víte, jak to je. Jarda Jágr taky vyhrál hned ve svých prvních dvou sezonách a od té doby se k tomu, dá se říct, ani nepřiblížil. Nikdy nevíte, jak to bude. Ohromně si titulů vážím a jsem strašně šťastný, že jsme letos dokázali vyhrát. Sedmý zápas na CSKA, víc nemůže být,“ srovnává poslední úspěchy.

Ten letošní s Magnitogorskem považuje za cennější než předloni první v KHL.

„Tento byl o hodně těžší. Vydřenější. Nebyli jsme favoritem, před finále všechna ruská média psala, že to bude 4:0 nebo 4:1 pro CSKA. Že nemáme šanci. My jsme předvedli vynikající sérii a vyhráli jsme,“ vychutnává si.

Magnitogorsk favorita dokonale zaskočil a zaslouženě slaví zisk Gagarinova poháruFoto Reuters

Na velký zápřah po celou sezonu si zvykl. Šedesát zápasů odehrál v sezoně 2010/11 za Plzeň a Ústí nad Labem, pak už to bylo vždy jen víc. Do toho reprezentace.

„Je toho docela dost, ale jsem na to zvyklý. Hrál jsem i baráže, sezony až do konce. Je toho hodně, ale zdraví drží,“ pochvaluje si. O tom, že by kvůli únavě nejen na mistrovství světa, nebo se nepokusil alespoň poprat o nominaci, neuvažoval ani minutu. „Tam se jede automaticky. Tam není co zvažovat,“ říká jasně.

Pomohl si i malou pauzičkou od minulého úterý, kdy finále v KHL skončilo. Oslava v letadle se spoluhráči, pak další den týmová večeře, následoval odlet domů a odpočinek. Na ledě se Kovář sklouznul zase až po týdnu v Česku. Dobil si baterky a dnes vyrukuje zase na Švédy.

Je dobojováno. Magnitogorsk slaví titul v KHL
Je dobojováno. Magnitogorsk slaví titul v KHL

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud