6. října 2017 • 09:40

Trpělivost došla. Říha po špatných výkonech končí na střídačce Slovanu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovan Bratislava odvolal českého trenéra Miloše Říhu, jenž slovenský klub hrající Kontinentální hokejovou ligu vedl od léta roku 2015. Tým se sedmi českými hokejisty převzal Bělorus Eduard Zankovec a s klubem se dohodl na smlouvě do konce sezony.



Vedení Slovanu se rozhodlo Říhu odvolat po čtvrteční domácí porážce 0:1 s Nižním Novgorodem. Bratislavský klub je po osmnácti odehraných zápasech v tabulce Západní konference předposlední dvanáctý a na postup do play off ztrácí sedm bodů.

"Herní projev mužstva ani dosažený bodový zisk od začátku aktuálního ročníku KHL se neztotožňují s našimi představami. Věříme, že tímto rozhodnutím do kabiny přineseme nový impulz, jenž se odrazí už v příštích zápasech," uvedl na klubovém webu generální manažer Patrik Ziman.

Říha ve své premiérové sezoně na lavičce Slovanu v KHL dovedl tým do vyřazovacích bojů o Gagarinův pohár. V uplynulém ročníku na play off nedosáhl. Zkušený český trenér vedl Slovan už ve slovenské extralize a získal s ním v letech 2002 a 2005 mistrovské tituly.

"Miloš Říha se zapsal do historie Slovanu jako jeden z jeho nejúspěšnějších trenérů. Nejde jen o jeho působení u mužstva v KHL a velkou zásluhu na postupu Slovanu do play off o Gagarinův pohár v sezoně 2015/16. V paměti fanoušků navždy zůstanou i oba mistrovské tituly z let 2002 a 2005, stejně jako mimořádně poctivá a oduševnělá práce, kterou se ve Slovanu vždy vyznačoval," řekl Ziman.

Osmapadesátiletý Říha před Slovanem v KHL vedl Spartak Moskva, Atlant Mytišči, Petrohrad a Omsk. V české extralize trénoval Zlín, Pardubice, Karlovy Vary a pražskou Spartu.

O deset let mladší Zankovec působil v uplynulém ročníku v Astaně, kterou dovedl do druhého kola Gagarinova poháru, což byl nejlepší výsledek Barysu v KHL. Předtím bývalý reprezentant vedl například národní tým rodného Běloruska a jako asistent působil v Omsku a Petrohradu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud