11. října 2017 • 22:01

Soči ukončilo vítěznou sérii Petrohradu. Ten padl po 20 zápasech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Soči ukončili po dvaceti zápasech rekordní vítěznou sérii Petrohradu od začátku sezony KHL. Tým z hostitelského města zimních olympijských her 2014 vyhrál na ledě úřadujícího vítěze Gagarinova poháru a suverénního lídra soutěže 3:2 v prodloužení.



Petrohrad zahájil sezonu ve velkém stylu a z dvaceti zápasů pouze tři nevyhrál v řádné hrací době. Svého prvního přemožitele našli svěřenci ruského reprezentačního trenéra Olega Znaroka v prvním vzájemném duelu v ročníku se Soči, které dosud nasbíralo o propastných 28 bodů méně.

Nečekané vítězství hostů zařídil už po 20 sekundách prodloužení kanadský útočník Sean Collins. Překvapivý triumf v Ledovém paláci si mohl vychutnat i český obránce Adam Polášek, jenž do Soči přestoupil teprve minulý týden z Novosibirsku.

Navzdory konci rekordní vítězné série vede Petrohrad tabulku Západní konference před rivalem CSKA Moskva o 18 bodů.

Do statistik se dnes z českých hokejistů v KHL zapsal pouze Jiří Sekáč z Kazaně, jenž zaznamenal jednu asistenci při porážce 2:3 po nájezdech na ledě Dynama Moskva. Devatenáctým bodem v sezoně si tak upevnil pozici nejproduktivnějšího Čecha v soutěži.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud