8. listopadu 2017 • 15:22

Čeljabinsk Francouze do jiného klubu nepustí. S brankářem prý počítá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Pavel Francouz sice projevil touhu odejít kvůli malému vytížení z Čeljabinsku, jeho vedení ale českého reprezentanta nikam nepustí. Generální manažer Traktoru Jevgenij Gubarev prohlásil, že v klubu s Francouzem počítají a chtějí, aby dodržel smlouvu platnou do konce sezony.



"Máme dva výborné brankáře a s oběma počítáme. Všichni si pamatují, že v minulé sezoně také nejdřív chytal víc (Vasilij) Děmčenko a potom Francouz . Je za námi teprve polovina sezony a dělat nějaké závěry je pochopitelně předčasné," uvedl Gubarev pro server championat.ru v reakci na Francouzovo vyjádření na srazu české reprezentace, že by chtěl změnit působiště.

"Od konce září do začátku listopadu jsme vyhráli jedenáct zápasů, včetně čtyř z posledních pěti. A jak každý ví, vítězná sestava se nemění. Proto chytal Děmčenko," řekl funkcionář Čeljabinsku.

Kouč české reprezentace Josef Jandač nedávno uvedl, že Francouzovi stěžuje situaci i fakt, že trenérem brankářů v Čeljabinsku se stal otec Vasilije Děmčenka. Podle Gubareva ale rozhoduje o nominaci jen sportovní hledisko.

"V minulé sezoně chytal Francouz opravdu dobře, proto jsme mu pak vyšli vstříc a zvedli jsme mu plat. Má smlouvu do dubna a sezonu dokončí s námi. Nemáme v úmyslu ho vyměnit nebo uvolnit," dodal na adresu sedmadvacetiletého gólmana, který do Čeljabinsku přišel po zisku titulu s Litvínovem v roce 2015.

Pavel Francouz při tréninku národního týmu před odletem na Karjalu
Pavel Francouz při tréninku národního týmu před odletem na Karjalu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud