Pavel Bárta
30. května 2018 • 09:04

Čiliak posílí v KHL Slovan Bratislava. Bude mi to tam připomínat Brno, říká

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je jasno, Marek Čiliak po dvou titulech s Kometou Brno vymění českou extraligu za KHL. Přesouvá se do Slovanu Bratislava, s nímž podepsal smlouvu na jednu sezonu. „Tak jsme se dohodli. On sám chce, aby se etabloval v soutěži a pak se uvidí,“ vysvětluje Martin Ančička z agentury ISMA, která 28letého gólmana od března zastupuje.



Kolem Čiliaka kroužily extraligové kluby, mimo jiné hradecký Mountfield či Sparta. Do hry vstoupila finská Tappara Tampere, která přišla o Dominika Hrachovinu a hledala náhradu. „Jeho prioritou však byla od začátku KHL,“ připomíná Ančička, s nímž pro agenturu ISMA pracují ještě Petr Ton, Martin Sloukal a v KHL Ivan Botěv.

Ruská soutěž byla od začátku Čiliakovou prioritou. „Na prvních dvou finálových zápasech v Třinci se byli podívat zástupci Jaroslavle, byly tam ještě další tři, čtyři kluby KHL, které o něj projevovaly zájem,“ pokračuje Ančička.

Přednost dal Slovanu. „Pro něj je perfektní možnost se ukázat na téhle úrovni a jako reprezentant Slovenska je hrdý, že zůstane doma a bude chytat za Slovan. Je to pro něj srdeční záležitost, i přes jiné nabídky se tak rozhodl," dodává.

Zvolenský rodák Čiliak v Kometě působil už v dorosteneckém a juniorském věku. Nastupoval rovněž za Nitru a Znojmo v EBEL, od sezony 2012/13 byl brankářskou jedničkou Brna. Týmu pomohl celkem třikrát do finále play off, včetně dvou titulů. Dlouhodobě patřil ke špičce české extraligy, v posledních dvou ročnících byl vyhlášen nejlepším gólmanem soutěže. Dobře se předvedl i na mistrovství světa v Dánsku, kde za Slovensko chytal v pěti zápasech.

„Mám to všude blízko, doma budu v Brně i ve Zvolenu, takže je to ideální. I pro lidi, kteří se na mě budou jezdit koukat. Na Slovanu je skvělá atmosféra, bude mi to připomínat Brno,“ uvedl Čiliak pro slovenskou televizi Markíza. 

5 důvodů úspěchu Komety: Zábranského hokejová rodina i fanoušci
Video se připravuje ...

Marek Čiliak se raduje s mistrovským pohárem poté, co Kometa obhájila extraligový triumf
Marek Čiliak se raduje s mistrovským pohárem poté, co Kometa obhájila extraligový triumf

Zaplněný Zelňák vítal mistry! Zábranský a spol. oslavovali druhý titul v řadě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud