24. listopadu 2018 • 18:50

Čeští střelci řádili v KHL! Bulíř i Sekáč pomohli k výhrám dvěma góly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští útočníci Jiří Sekáč z Kazaně a Michal Bulíř z Magnitogorsku dnes v Kontinentální hokejové lize pomohli dvěma góly svým týmům k výhrám. Bulíř se trefil dvakrát v jednom zápase poprvé od říjnového příchodu z Liberce, Sekáčovi se to podařilo podruhé v sezoně.



Nejproduktivnější český hokejista v KHL Sekáč přispěl k výhře držitelů Gagarinova poháru na ledě Jekatěrinburgu góly ve 21. a 50. minutě. Bodoval počtvrté za sebou a svou bilanci v sezoně vylepšil na 26 bodů (13+13) ve 31 zápasech.

Jekatěrinburg vyhrál úvodních 18 zápasů sezony a po první porážce ještě dalších sedm za sebou, od reprezentační pauzy je však v krizi. Bez zraněné brankářské jedničky Jakuba Kováře dnes Avtomobilist prohrál pátý ze šesti duelů a jeho náskok v čele Charlamovovy divize právě před Kazaní se snížil na šest bodů. Kovář by se měl po zánětu nohy vrátit do branky Jekatěrinburgu příští týden.

Avtomobilist už také po sérii porážek ztratil pozici nejlepšího týmu soutěže. Díky dnešnímu vítězství 3:1 v "armádním derby" nad Petrohradem ho o bod předstihl lídr Západní konference CSKA Moskva, jenž si připsal dvanácté vítězství za sebou.

Svěřenci českého trenéra Josefa Jandače z Magnitogorsku bodovali po dvou utkáních, o jejich výhře 4:3 nad Nižněkamskem rozhodl ve druhé minutě prodloužení Matt Ellison. Bulíř, jenž je i více než měsíc po odchodu z Liberce stále nejlepším střelcem extraligy, otevřel skóre ve 3. minutě a znovu se trefil ve 38. minutě. Ukončil pětizápasovou sérii bez gólu a na kontě má pět branek.

Mezi střelce se dnes zapsal také Matěj Stránský, který se po zranění vrátil do sestavy Čerepovce po téměř dvouměsíční pauze. Pětadvacetiletý útočník se však z výhry neradoval, Severstal v brance s Dominikem Furchem prohrál doma 1:2 s Dynamem Moskva.

Sobotní výsledky KHL:

Čeljabinsk - Nižnij Novgorod 3:5,
Jekatěrinburg - Kazaň 3:4 (za hosty Sekáč 2+0),
Magnitogorsk - Nižněkamsk 4:3 v prodl. (za domácí Bulíř 2+0),
CSKA Moskva - Petrohrad 3:1,
Čerepovec - Dynamo Moskva 1:2 (za domácí Stránský 1+0).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud